SportSzegedi Arcok

Mol-Pick Szeged: Juan Carlos Pastor már élesíti a felkészülési programot

A Mol-Pick Szeged július 27-én kezdi a felkészülést. “Juan Carlos Pastor vezetőedző már élesíti a felkészülési programot, amelyben a türelem fontos tényező lesz” – írja Süli Róbert sajtófőnök a pickhandball.hu oldalon.

KÉZILABDÁZNI MÉG ILYEN HOSSZÚ IDŐ ALATT SEM FELEJT EL SENKI

“Majdnem teljes a program. Immár ismerjük a magyar bajnokság menetrendjét, azonban a Bajnokok Ligája sorsolására még várunk, ez július 1-jén lesz. Ha ez is megvan, akkor tudunk igazán tervezni” – nyilatkozta a csapat hivatalos oldalának a vezetőedző, aki szerint nagyon fontos a felkészülés alatt a türelem, mert jóformán a nulláról kell elkezdeniük az edzéseket. Minden nap ellenőrzik a játékosok állapotát, a cél, hogy elérjék a saját edzettségi szintünket. “Kézilabdázni még ilyen hosszú idő alatt sem felejt el senki. Talán ahhoz tudnám hasonlítani az újrakezdést, mintha egy kézilabdás egy sérülés után térne vissza” – magyarázta a kihagyás kapcsán a mester, mindenképpen időre lesz szükség, hogy a kékek visszanyerjék a jó formát, és felvegyék a ritmust.

MINDEN MÁS LESZ

Teljesen más lesz a felkészülés, a három-öthetes egyéni edzések helyett most nyolchetes terv és útmutatás alapján készülnek. Juan Carlos Pastor szerint fontos, hogy csak egyetlen új játékos, Borut Mackovsek lesz a keretben, ő pedig ismeri a rendszert. Több honfitársával a szlovén nemzeti együttesben játszott, így nem lesz nehéz a beilleszkedése. A Mol-Pick Szeged játékosainak a szlovéniai edzőtáborban, Roglán lesz lehetősége gyakorolni, a megfelelő alapot megszerezni.

A mesterrel készült teljes interjút IDE KATTINTVA tudjátok elolvasni.

Forrás: pickhandball.hu, fotó: Dénes Balázs

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb