Közélet

Napi összefoglaló: Szeged turizmusát menti a Szegedi Szabadtéri, bezár a Hansági, krízisközpont épült Mórahalmon

Szeged turizmusát menti a Szegedi Szabadtéri Játékok az idei évben, bezár a SzSzC. Hansági Ferenc Szakképző Iskola, új krízisközpont épült Mórahalmon, ahol a Johannita Segítő Szolgálat végez majd karitatív tevékenységet és nincs új fertőzött a megyében.

NINCS ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

Mindössze 7 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4114 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, ezzel 576 főre emelkedett az elhunytak száma, 2618-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 920 fő. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

SZEGED TURIZMUSÁT MENTI A SZEGEDI SZABADTÉRI

Turizmusélénkítő csomagot állított össze a négy legjelentősebb szegedi szállodával összefogva a Szabadtéri Játékok. A szegedi idegenforgalom egyik bástyájának számító fesztivál a járványhelyzet után ingyenessé tette két Dóm téri előadását, a produkciókra szóló belépők csaknem felét pedig a Szegedre érkező szállodai vendégek számára biztosítja. A kezdeményezésről Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója szerdán délután, a Napfény Városában tartott sajtótájékoztatót.

BEZÁR A HANSÁGI

A szegedi vendéglátós képzés egyik fontos résztvevője megszűnik az új tanév kezdetétől, a diákok és a tanárok is a hasonló profilú Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola kötelékeiben folytathatják majd.

KRÍZISKÖZPONTOT AVATTAK MÓRAHALMON

Új Krízisközpontot avattak szerdán délelőtt Szeged szomszédságában. A mórahalmi Johannita Segítő Szolgálat az „Infrastrukturális beruházások a hátrányos helyzetű, illetve krízis helyzetbe került csoportokat segítő szolgáltatások fejlesztésére” címet viselő uniós pályázat keretében egy több helyiségből álló létesítménnyel gazdagodott.

PÉNTEKEN TARTJA SORON KÖVETKEZŐ KÖZGYŰLÉSÉT AZ ÖNKORMÁNYZAT

A városvezetők június 29-én reggel 9 órától ülnek össze a Városháza Dísztermében. A nap folyamán több beszámoló meghallgatása mellett fontos döntéseket is meghoz majd a grémium.

SZEGEDEN IS MAGAS A TISZA VIZÉNEK SZINTJE

A Felső-Tisza vízgyűjtőjén újabb esőzésre lehet számítani, emiatt a Tiszán Tiszalökig, illetve Kisköréig elsőfokú készültségi szintet meghaladó vízállások várhatóak – közölte a Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.

MOTOROST ÜTÖTTEK EL SZEGEDEN

Motorost sodort el egy autó Szegeden, a József Attila sugárút és a Dankó Pista utca találkozásánál szerda délután 16:05-kor. A Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint félpályás útlezárás van a helyszínen, a sérült motorost információnk alapján kórházba szállították.

SZEGEDI LÁNY KÉPVISELI MAGYARORSZÁGOT A MISS AURA SZÉPSÉGVERSENYEN

Magyarország (és a galaxis) legszebb lányai Szegeden nőnek fel, ennek ékes bizonyítéka Gaál Timi: a Magyarország Szépe 2019 első udvarhölgye (második helyezett) ma tudta meg, hogy ő képviseli hazánkat a Miss Aura International 2020 című rangos világversenyen, szeptemberben, Törökországban!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb