Közélet

Breaking: a Tisza elönti, ezért pénteken lezárják a rakpartot (frissítve)

Az ATIVIZIG előrejelzése szerint pénteken, nap közben éri majd egy a Tisza az alsó rakpart szintjét. Komolyabb áradásra nem kell számítani, de a hét utolsó munkanapjától a rakpartot lezárják.

A Tisza felső szakaszán már korábban elrendelték az elsőfokú készültséget, mert a vízgyűjtő területén további esőzés várható. A vízszint 10 napja folyamatosan emelkedik, péntekre pedig már eléri majd az 560 cm-ert. Ez az a vízállás, amelynél már a folyó a rakpartra is kiönt majd, így azt a hét utolsó munkanapján lezárják majd.

Az Országos Vízjelző Szolgálat mérései 70%-os pontossággal készülnek, ez alapján komolyabb árhullámra nem kell számítani, de a rakpart várhatóan napokig zárva lesz a gépjárműforgalom elől.

FRISSÍTÉS: AZ ATIVIZIG KÖZLEMÉNYE

Az ATIVIZIG közleménye szerint a jelenleg rendelkezésre álló hidrológiai adatok alapján 2020. június 26-án (péntek) 12:00 órától zárják le a Huszár Mátyás rakpartot. A közúti forgalom korlátozásában illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. csütörtökön kihelyezi a megállni tilos táblákat, amely szerint 2020. június 25-én 16:00 órától tiltott lesz a parkolás az alsó rakparton.

Az út lezárása nem jár együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. Szegednél az I. fok életbe léptetése 650 centiméteres vízszint esetén történik, csütörtökön délelőtt itt 521 centiméteres vízállást regisztráltak az ATIVIZIG munkatársai.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb