Szegedi Arcok

Már megint a szegediek: Máté Bence a Forbes Magazin címlapján!

A szegedi származású Máté Bencét senkinek sem kell bemutatni, az elmúlt évek egyik, ha nem a legsikeresebb természetfotósa a világon, aki ezúttal a Forbes Magazin címlapján tündököl. A fotóművész először nemet, majd meggondolta magát és egy jó ügy érdekében, amely a természetvédelmet szolgálja, mégis csak igent mondott a lapnak. A fényképész a szereplés céljáról és a környezetvédelem fontosságáról exkluzív, telefonos interjút adott a Szeged365.hu-nak.

Bence egyébként 2010-ben Londonban, a Marvel of Ants (Árnyjáték) című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010” (Wildlife Photographer of the Year) címet. Ő lett a világverseny történetének egyik legeredményesebb fotósa. A Bridge Budapest nonprofit egyesület felmérése szerintpedig a 9. legismertebb – Magyarországon élő – magyar külföldön. Nemzetközi hírnevet a különleges kivitelezésű detektívüveges lesek tervezésével is szerzett.

A világhírű, szegedi származású természetfotós közel száz fényképét hamarosan a Napfény Városában élők is láthatják, a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, ahol a megújuló természettudományi állandó kiállításon emellett interaktív játékok is várják majd a látogatókat. Erről bővebben itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb