Gasztro

Gasztro365: bazsalikomos málna és kivi-banán a tölcsérbe, Zubai Szabitól, egyenesen a Somogyi fagyizóból

Mint azt szombaton beharangoztuk, a Gasztro365 belopakodott a Somogyi fagyizó konyhájába, ahol Szeged legegyedibb, legmenőbb és legkülönlegesebb kézműves fagyijai készülnek és, ahol ezúttal az EHF-kupa-győztes és magyar bajnok, 211-szeres magyar válogatott kézilabdázó Zubai Szabi volt segítségünkre abban, hogy két extranvagáns hűsítő kerüljön a tölcsérbe. Az egyik egy bazsalikomos málna a másik pedig egy kivi-banán kombó finomság, ami odahaza is elkészíthető.

A gasztroélmény garantált, a színes és lágy fagylaltok ugyanis gyorsan és olcsón elkészíthetők.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Pick-Szeged Kézilabdacsapatának egykori, magasan kiemelkedő, tehetséges játékosa ugyan a kávéra esküszik, de, ha egyedi fagyiról van szó, nem mond nemet. Kedvencei között a savanykás ízűeket tartja számon. A Somogyi fagyizó tulajdonosával, Gilinger Péterrel pedig ehhez mérten álltak neki a természetes alapanyagokból álló fagylaltok elkészítéséhez. Így került két frissítő, gyümölcsös édesség a tölcsérbe.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Somogyi Fagyizó egyébként a hét minden napján 16 féle fagyit kínál úgy, hogy a 4-5 állandó íz mellett a maradék közel egy tucatot igyekszik megspékelni, Zubai Szabi a Gasztro365 e heti adásában pedig pontosan ehhez asszisztált.

BAZSALIKOMOS MÁLNA ÉS CUKORMENTES KIVI-BANÁN KÉZMŰVES FAGYI

Hozzávalók:

Bazsalikomos málna fagyi:

  • Bazsalikomos víz
  • Cukor
  • Friss vagy fagyasztott málna
  • Citromlé

Cukormentes kivi-banán fagyi:

  • Kivi
  • Banán
  • Víz 
  • Stevia cukor

Köszönjük a forgatási helyszínt a Napfény Városában elterülő, egyedi és egyben nagyon modern Somogyi fagyizónak!

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb