Közélet

Napi összefoglaló: lecsengő járvány, mediterrán hétvége, negatív gazdasági prognózis

Just another day in paradise: túl a járványparán, a nyári kánikula kellős közepén, az ország leghangulatosabb városában – klassz kis hétvége van mögöttünk, az egyszer fix! Programokkal gazdagon, viszonylag kevés eget rengető közéleti hírrel pörgött végig a szegedi vasárnap, mutatjuk a legfontosabb történéseket.

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY, LIGHT

Maradjon is így, tényleg: a számok alapján lecsengőben van a járvány Magyarorsázgon. 4 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és 3 beteg hunyt el hazánkban – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ ma reggel. 4142 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek, míg 581-re az elhunytak száma, 2685-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 876 fő, mindössze 172 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Cikkünk megírásának pillanatában az eddig világszerte regisztrált fertőzöttek száma átlépte a 10.000.000 főt.

A JP MORGAN NEM LÁTJA RÓZSÁSAN A HELYZETET

Magyarország kifejezetten mély recessziót élhetett át az elmúlt hónapokban – állaptja meg a JP Morgan friss elemzése, amely a koronavírus-járvány az európai, közel-keleti, afrikai gazdaságra vetített hatásait vizsgálja. Az áprilisi adatok alapján összeesett az export, a fogyasztói bizalom zuhant, azonban a kiskereskedelem és az építőipar valamivel kisebb visszaeséssel megúszta – írja a Portfolio.hu.

SZEGED ÚJRA MEGMUTATTA AZT AZ ARCÁT, AMIÉRT A LEGJOBBAN SZERETJÜK

A tomboló nyár és az enyhülő járványhelyzet képlet eredményeképp néhány szuper hangulatos esemény turbózta fel a hétvégét, nekünk ez a kettő volt az abszolút kedvenc:

KÜLVÁROSI MOZIPIKNIK

VII. LEVENDULA – ÉS RÓZSANAPOK

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb