- Hirdetés -
15 C
Szeged
2020, július 16., csütörtök

- Hirdetés -
Kezdőlap Program Megnyitotta kapuit az egyetemi könyvtár

Megnyitotta kapuit az egyetemi könyvtár

Június 29-én megnyitotta kapuit az egyetemi könyvtár. Az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtára az egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett tehát ismét lehetőség biztosít a könyvek kölcsönzésére és visszavételére. A könyveket helyben egyelőre csak az SZTE oktatói, kutatói és PhD hallgatói használhatják.

Számukra a Zászló utca felőli gazdasági bejáraton keresztül van lehetőség belépni az épületbe. Belépéskor az egyetemi azonosítókártyájukat vagy a könyvtári olvasójegyüket kell felmutatni! A könyvtárosok segítségét az 1. emeleti olvasóteremben vehetik igénybe. Az olvasótermek, különgyűjtemények és a számítógépes kabinet egyelőre az SZTE hallgatók és a nagyközönség előtt még zárva maradnak. Ezeknek a szolgáltatásoknak az újranyitása csak a későbbiekben történik majd.

A kölcsönözni kívánt könyveket egyelőre az online katalógus segítségével lehet kikérni. A kéréseket 2020. június 27-e óta, 16 órától lehet leadni, az eddigiektől kicsit eltérően, raktári, olvasótermi és külön gyűjteményi példányokra. A könyvtár dolgozói egyelőre csak az online leadott kéréseket tudják teljesíteni, helyben és telefonon egyelőre nem lesz lehetőség kérések leadására! A kölcsönzésre kért könyveket a könyvtár Kölcsönző pultjánál lehet átvenni.

A korábban kikölcsönzött példányokat 2020. június 29-től személyesen is vissza lehet vinni. A rendkívüli zárva tartás alatt nem keletkeztek késedelmi díjak, csak 2020 márciusa előtt már meglévő tartozások fordulhatnak elő. A könyvtár korábbi, hosszabbított határidői továbbra is érvényben maradnak, tehát aki szeretné, magánál tarthatja a könyveket, amíg azok le nem járnak, melynek végső határideje 2020. szeptember 30-a.

A visszavitt példányokat legalább 72 órán át elkülönítve tartják a könyvtárban. Így azok a példányok, amelyek mostanában kerülnek visszavételre, később biztonságosan vezethetők vissza a kölcsönzésbe. Az elkülönítés ideje alatt ezek a könyvek nem elérhetők, katalógusból nem kérhetők.

Azoknak az oktatóknak és hallgatóknak, akik a bezárás alatt online iratkoztak be a könyvtárba (Modulo-n vagy Nexon-on keresztül), most lehetőségük nyílik az adategyeztetésre, miután teljes értékű könyvtártagok, azaz onnantól kölcsönzésre is lesz lehetőségük, nem csak az online források használatára. Természetesen a könyvtár azokat is tudja fogadni, akik még nem használták korábban a könyvtárat vagy meg szeretnék újítani tagságukat.

Az itt fel nem sorolt szolgáltatásokkal kapcsolatosan továbbra is kereshetők a könyvtár munkatársai telefonon (0662/546-633), a kapcsolati-űrlapon, email-ben (info@ek.szte.hu) vagy hétköznap 10-14 óra között chat-en.

Forrás: SZTE

 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -