Közélet

Napi összefoglaló: 10 millió fertőzött világszerte, víz alatt a szegedi rakpart, kezdődik a szúnyoggyérítés

Átlépte a 10 millió főt az új koronavírussal fertőzöttek száma a világban, víz alá került a szegedi rakpart és a héten kezdetét veszi a szúnyoggyérítés.

ÁTLÉPTE A 10 MILLIÓT A VILÁGBAN A KORONAVÍRUSSAL-FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4145 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 idős, krónikus beteg, ezzel 585 főre emelkedett az elhunytak száma, 2685-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 875 fő. 170 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

VÍZ ALÁ KERÜLT A SZEGEDI RAKPART

A Szegedi Huszár Mátyás Rakpartot pénteken 12 órától nem használhatják az autósok a Tisza magas vízállása miatt. A vízben fürdő galambokról és a vízen sétáló szegediekről a Szeged365.hu fotóriportere, Szabó Dávid készített gyönyörű képeket.

A HÉTEN KEZDETÉT VESZI A SZÚNYOGGYÉRÍTÉS

A katasztrófavédelem a következő napokban a Tisza csongrád-csanádi szakaszán végez légi biológiai szúnyoglárva-gyérítést. A kifejlett szúnyogok ellen kifejezetten lakóterületi, szabadtéri használatra engedélyezett irtószert használnak, amely emberekre, melegvérű állatokra, növényekre nem jelent veszélyt.

JÖN AZ 5G-S MOBILNET SZEGEDRE

A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban, így Szegeden és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN ALVÓ MEGYÉJE: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE

“Csongrád-Csanád a legjobban alvó megye” – állapítja meg a Matrackuckó franchise-hálózat “Aludj jól, Magyarország!” nevű programja, melynek keretében egy két és fél hónapon át tartó alvásfelmérést végeztek, 6.000 fő bevonásával.

SZERDÁN FÉNY DERÜL A 2020/21-ES BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTBEOSZTÁSRA

Szerdán, július elsején fény derül a 2020/2021-es Bajnokok Ligájának csoportbeosztására. A sorsolás Bécsben lesz, 18:00 órakor, ismertette Süli Róbert, a Pick-Szeged Kézilabdacsapatának sajtóreferense.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb