Közélet

A Széchenyi teret újraálmodó Fontos Stúdió tervezheti a szegedi Hungest Hotel Forrás bővítését is

Pörög az élet Szegeden: ahogy arról beszámoltunk, 1.3 milliárdos állami támogatással bővítik a szegedi Hotel Forrást, a terveket az a Fontos Mérnök Stúdió jegyzi, amely korábban a Széchenyi tér látványterveit is készítette. A Mészáros Lőrinc érdekeltségi köreibe tartozó szálloda engedélyezési terveit a saját oldalán osztotta meg a szegedi tervezőiroda:

A fenti terveket jegyző stúdió nyerte meg 2018. decemberében a szegedi Széchenyi tér tervpályázatát is, az akkori elképzelések szerint megszűnt volna a felszíni parkolás (a Zsótér háznál létesítettek volna egy mélygarázst), sokkal több zöldfelület és kevesebb autósforgalom jellemezte volna városunk főterét. A tervek anno alaposan kiverték a biztosítékot:

A tervek bemutatását követően ezrével támadták azokat a szegediek, több városvédő is felszólalt ellenük. A tavaly nyáron rendezett lakossági fórumon a legtöbben azt hozták fel ellenük, hogy a tér elveszítené kellemes, régies hangulatát a modern koncepcióval. A Fontos Mérnök Stúdió készítette el a tavalyi terveket is, ezek már szerethetőbbre sikerültek:

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN

Május 27-én írtuk meg: több, mint egy milliárddal támogatja a magyar állam a szegedi Hungest Hotel Forrás bővítését. A szálloda a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett pályázaton keresztül nyerte el a fejlesztés lehetőségére szánt, 1,3 milliárd forintot. Bővebben:

Fotók, tervek: Fontos Mérnök Stúdió

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb