Közélet

Gyopáros Alpár: meg fog épülni a harmadik híd és az atlétikai-centrum Szegeden

Gyopáros Alpár, Modern Városok Program fejlesztéséért felelős kormánybiztos a II. Csongrád-Csanád Megyei Polgármesteri Szakmai Fórumon tartott előadását követően ígéretet tett rá: megépül a Napfény Városában a harmadik híd, az atlétikai-centrum és befejezik az új kézilabdacsarnok már megkezdett felépítését is.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A kormánybiztosnál a II. Csongrád-Csanád Megyei Polgármesteri Szakmai Fórumon tartott előadását követően két, a szegediek életét erőteljesen befolyásoló dologra kérdeztünk rá:

  • mi lesz a többször megígért harmadik híddal?
  • hogy áll az atlétikai centrum projektje?

“Előbb-utóbb meg fogunk építeni minden olyan elemet, melyekre a Modern Városok Program keretében a kormány vállalást tett, beleértve az atlétikai centrumot, a kézilabdacsarnokot és a harmadik Tisza-hidat is” – tett ígéretet a Szeged365.hu olvasóinak Gyopáros Alpár.

Arra a kérdésre, hol tart Szeged a fejlődésben, a következő választ adta: “Szeged a 23 magyarországi, megyei jogú város közül a leginkább kedvezményezett, a legtöbb számú fejlesztési igénnyel Szeged fordult a kormányhoz, melyeket az utóbbi támogatta. Nyilván, volt törés a Modern Városok Program megvalósításában Szeged polgármestere és a kormány között, Botka László gyakran politikai szereplőként lépett fel és használta a Modern Városok Programot különböző kampányokban, amely nem tett jót a projektek megvalósításában.” A kormánybiztos kijelentése kapcsán megkerestük Szeged polgármesterét is, amint megkapjuk válaszát, jövünk vele.

A teljes interjút itt tudod megnézni:

Gyopáros Alpár a II. Csongrád-Csanád Megyei Polgármesteri Szakmai Fórumon tartott előadását a megyéhez tartozó települések polgármestereinek – ahol egyébként az 58 falu és város polgármesterének többsége jelen volt – először röviden ismertette az elmúlt egy év tapasztalatait a Magyar Falu Programmal kapcsolatosan, majd diskurzust folytatott azokkal a polgármesterekkel, akik megjelentek a konferencián. A kormánybiztos elmondta azt is, hogy a Magyar Falu Program kerete bővül, amivel a cél továbbra is az, hogy egyre több település, egyre szélesebb körben igénybe tudja venni a későbbiekben, újabb elemekkel gyarapodó támogatásokat.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kiemelte: a legtöbb, követelményeknek is megfelelő település az orvosi rendelőkre, az orvosi eszközök bővítésére, az óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére illetve, az egyházi közösségi tér ki-/átalakítására és foglalkoztatására, valamint az önkormányzati tulajdonú utak felújítására és az önkormányzati járdaépítésre, azok felújításának anyagtámogatására nyújtott be kérelmet.

Nem utolsó sorban pedig dicsérte a Magyar Falu Program megyei sikerességét is.

A Szeged365.hu II. Csongrád-Csanád Megyei Polgármesteri Szakmai Fórumot élőben közvetítette, ez itt tekinthető meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb