Közélet

Napi összefoglaló: 50 ezer ember eshetett át országosan a koronavíruson, nőtt a benzin ára, mutatjuk hol érdemes tankolni Szegeden

Nagyjából 50 ezer ember eshetett át Magyarországon a koronavírus-járványon, emelkedett a benzin ára, de mi utána jártunk, hogy Szegeden hol érdemes tankolni, megkapták a vírus terjedése ellen folytatott harcért juttatásukat a magyar egészségügyi dolgozók és ismét kemény fába vágták fejszéjüket az SZTE kutatói.

MÁJUS KÖZEPÉIG 50 EZER EMBER ESHETETT ÁT A KORONAVÍRUSON MAGYARORSZÁGON

Májusban végzett reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálatot a négy hazai orvosképző egyetem. A csaknem 18 ezer ember bevonásával készített kutatás eredményeit ma ismertették.

A MEGYÉBEN TOVÁBBRA SINCS ÚJ FERTŐZÖTT

Mindössze 2 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4157 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, az elhunytak száma így 586 főre emelkedett, 2714-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 857 fő.

MÁTÓL LÁTJA A VÁLLALKOZÓK SZÁMLÁJÁT A NAV

Az online számla kiterjesztésével új korszak kezdődik 2020. július 1-jén a vállalkozások életében. Az új rendszernek köszönhetően a jövőben akár a NAV is elkészítheti a vállalkozások áfabevallását, ráadásul fehéríti a gazdaságot is.

JUTTATÁSBAN RÉSZESÜLTEK A FRONTVONALBAN HARCOLÓ, EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK

A koronavírus-járvány idején mutatott helytállásért fejenként 500 ezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek az egészségügyi dolgozók. Az intézkedés 170 ezer embert érint, és a Semmelweis-nap alkalmából, azaz július 1-jén adják át a jutalmakat.

NŐTT A BENZIN ÁRA, MUTATJUK, HOGY HOL ÉRDEMES TANKOLNI SZEGEDEN

Szerdától visszatértek a koronavírus előtti üzemanyagárak, a Szeged 365.hu fotóriportere, Szabó Dávid pedig a nyakába vette a várost, hogy felkutassa neked a legtutibb árakat.

ÚJ KUTATÁSBA VÁGTA A FEJSZÉJÉT AZ SZTE

Tourette-szindrómás gyerekek tanulási képességeinek romlását kutatja az SZTE ÁOK Élettani Intézetének kutatócsoportja. Dr. Nagy Attila egyetemi docens és munkatársai egy eredetileg amerikai, de saját maguk által továbbfejlesztett módszerrel vizsgáltak Tourette-szindrómás és egészséges gyermekeket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb