Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a fertőzöttek száma, kezdetét vette a szúnyoggyérítés Szegeden, új projekt az SZTE-n

Az elmúlt 24 órában hattal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Kezdetét vette a szúnyoggyérítés Csongrád-Csanád megyében, a szegedi irtás tudnivalóiról Makrai Lászlót kérdeztük és új projektbe kapcsolódott be az SZTE. A kutatás a halálozás csökkenésén dolgozik.

HAT ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN

Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2860-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 740 fő. 144 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen

KEZDETÉT VETTE A SZÚNYOGIRTÁS

Ahogyan arról a Szeged365.hu az elsők között számolt be, július 3-án a Napfény városában kezdetét vette a szúnyoggyérítés. Az intézkedés részleteiről (amelyek július 3-a és július 7-e között zajlanak) Makrai Lászlót, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetőjét kérdeztük.

A HALÁLOZÁS CSÖKKENTÉSÉN DOLGOZIK AZ SZTE

Az elhalálozás csökkentésén dolgozik az SZTE. Az intézmény két vidéki egyetemmel karöltve azon igyekszik, hogy az akut hasnyálmirigygyulladás, az agyérkatasztrófa, illetve a szívinfarktus és hirtelen szívhalál kezelésével kapcsolatos halálesetek száma egyre kisebb legyen.

NÉGYEZER VÁLLALKOZÓ KAPHATJA MEG AUGUSZTUS VÉGÉIG A MAGYAR KORMÁNY TÁMOGATÁSÁT

Négyezer vállalkozó kaphatja meg augusztus végéig a magyar kormány támogatását a Gazdaságvédelmi Akcióterv vállalkozások technológiai megújítását segítő két programjának köszönhetően. A cégekhez egy összegben érkeznek majd meg a megítélt források, a pályázat kiírásától számítva 3 hónapon belül – jelezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

A KORONAVÍRUS IDEJÉN SEM CSÖKKENT A PLÁZÁZÁSI KEDV

Az Indotek Group felmérte a plázázó magyarok vásárlási szokásait, amelyből kiderült, hogy sokan a járvány alatt sem változtattak a megszokott rutinjukon, és a plázákban szerezték be a legfontosabb élelmiszereket, gyógyszereket, higiéniás termékeket. Szegeden az emberek 90 százaléka járt bevásárlóközpontban a járvány ideje alatt is.

CSERBEN HAGYOTT EGY BICAJOST EGY SZEGEDI GÉPKOCSIVEZETŐ, A SZEMTANÚK SEGÍTSÉGÉT KÉRI A RENDŐRSÉG

Egy kerékpárosnak nem adott elsőbbséget az arra járó kék színű személygépjármű vezetője, majd miután miatta elesett a biciklis, segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. A rendőrök most a szegediek segítségét kérik az eset felderítésében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb