Mindenmás

Napi pakk, hétfő: robog felénk a hidegfront, szerda reggelig zárva a rakpart

Egy pillanatra nem figyeltünk oda és már el is szaladt ez a fránya hétvége: hétfő van Szegeden (is), vigyázzatok vele, sunyi jószág! Érkezik a ma reggeli túlélő-pakkunk, időjárás-jelentéssel, közlekedési infókkal és sok-sok hasznos infóval a nap kezdéséhez.

Boldog szülinapot, Rocky (Stallone ma 74 éves). Egy kis képmagyarázat: hiába futsz. A hétfő utol fog érni…

ISTEN ÉLETESSE A MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOKAT

Konkrétan Benneteket:

  • Csaba,
  • Tamás,
  • Mária,
  • Marietta,
  • Gyárfás!

MA SZÜLETTEK

  • 95 éve született Bill Haley, amerikai énekes, gitáros, dalszerző. Neki köszönhetjük a Rock around the clock című slágert, ami kb. a rock ‘n roll műfaj születéseként is értelmezhető. Az mennyire stílusos már, hogy miután az együttesed neve magyarra fordítva az, hogy “Bill Haley és az üstökösei” (Bill Haley & His Comets) a halálod után elneveznek rólad egy üstököst? Egészen konkrétan a “79896 Billhaley” nevű kisbolygót, elég nagy rock ‘n roll lenne, ha pont ez zúzná le egyszer az emberiséget…
  • 93 éve született Janet Leigh amerikai színésznő. Ő az, akit Norman Bates kinyír a Psycho című Hitchcock – klasszikus zuhanyzós jelenetében.
  • 74 éves mindannyiunk kedvenc Rocky Balboa-ja, egyben Rambo-ja, gyerekkorunk No 1. (na jó, Arnold után csak a No 2.) két lábon járó Hollywood-i stanazolol raktára, Sylvester Stallone, akinek egyetlen botoxos vigyorában több egyéniség van, mint a mostani felhozatalban együttvéve. Köszi Neked, hogy megtanítottál bennünket arra, hogy az AK 47 – est sosem kell újratölteni (csak húzni a ravaszt mint a barom, non-stop – by Rambo) és a rengeteg, Coelho-t überelő aranyköpést a Rocky-filmekből!
74 éves a kedvenc Rocky Balboa-nk, Sylvester Stallone! Vajon hány botox-kezelést bír még el a rakpart?

Apropó, Stallone. Az megvan, hogy Sly nem csak a Feláldozhatóak (tudjuk, sokan csalódtatok benne, de nálunk még mindig nagy kedvenc, főleg a második rész, a mindig parádésan spárgázó Van-Damme-al) című tesztoszteron-eposzban paktál a két nagy kortárs Bruce Willis – szel és Arnold Schwarzenegger – rel? A ma 74 éves Rambo bátyánk a Planet Hollywood étteremláncot velük együtt viszi, ergo üzlettársak.

Nyilván totál véletlen, de valahogy sorsszerű, hogy pont a Rambo-szülinappal esik egy napra az AK 47 gépkarabély “megszületése”: pont ma 73 éve, hogy elkezdték gyártani a Kalasnyikovot. Az AK-47 elnevezés az Avtomat Kalasnyikova név rövidítéséből és az első gyártási évből (1947. július 6.) ered. Legyártott darabszámát csak becsülni tudják, a világon mindenhol gyártják, illetve gyártották, engedéllyel, vagy anélkül (többnyire a B megoldás játszik, B, B, B, B…).

VÉGE A JÓ IDŐNEK

Mármint, már megint vége a jó időnek. Amióta megkergült az időjárás, ritkaságszámba megy, ha akár 2 napon át ugyanaz az időjárási körülmény a meghatározó, így az, hogy szombaton és vasárnap végig kánikula és strandidő volt Szegeden, szinte a sci-fi kategóriába sorolható. Hétfőn a többórás napsütés mellett néhol lehet gyenge zápor, majd késő délutántól, estétől megnövekszik a felhőzet, egyre több helyen jöhet zuhé a térségben. Alapvetően meleg lesz, napközben 29-33 fokig melegszik a levegő, megspékelve a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8.4-es (extrém) UV-B-sugárzással.

Olyan lesz egy kicsit a mai időjárás, mint a Chris Isaac-klipben: még tengerparti az életérzés, de már fekete-fehér a kép…

Az igazi hidegfrontosdi-lehűlősdi keddtől jön, mutatjuk a részleteket:

EGY KIS HÉTFŐ REGGELI KÖZLEKEDÉS-PAKK

Amióta újraindult az élet, sajna napi 2-3 balesettel pörögnek a hétköznapok Szegeden és környékén. Légy résen, figyelj oda és ne legyen ólomból a jobb lábad vezetés közben! Hétfő reggel van, a nagykörúton, főleg a Mars téren alap a forgalmi dugó, a belvárosi araszolgatásról nem is beszélve.

A Huszár Mátyás rakpart szerda reggel 6-ig zárva, ezt követően (az újabb, szombat reggeli lezárásig) újra használható lesz:

Apropó, ha Nálad is szokás tankolással kezdeni a hétfőt, segítünk – íme az aktuális, szegedi üzemanyagár-figyelőnk, a múlt heti áremelkedést követően:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb