Kikapcs

Csak hogy jól végződjön a hét: folytatódik a Stranger Things forgatása!

A világ megmenekült: hamarosan visszatér a képernyőre Jim Hopper rendőrfőnök, Dustin, Lukas, Will, Mike és a filmtörténet legaranyosabb paranormális tinilánya, Tizenegy (tényleg így hívják a sorozatban). A Hollywood Reporter mai cikke szerint a Netflix 3 hónapos leállás után szeptember 17-én folytatja a Stranger Things negyedik szezonjának munkálatait Georgia államban.

Miközben Európában egyre másra indulnak el a filmek és tévésorozatok forgatásai, Amerikában még közel sem ennyire rózsás a helyzet, de ettől még a produkciós cégek tervezgetnek. A Hollywood Reporter szerint például a Netflix 3 hónapos leállás után szeptember 17-én re-bootolja a Stranger Things negyedik szezonjának munkálatait Georgia államban.

A forgatás eredetileg nyáron fejeződött volna be, de a járvány miatti leállás már harmadik hónapja tart. A sajtó korábban úgy értesült, hogy ez az új évad, amihez négy új kiemelt szereplő csatlakozik, ismét csak 8 részt fog tartalmazni, akárcsak az első és a harmadik szezon, azonban azóta kiderült, hogy mégiscsak kilenc epizódot tartalmazhat. Yeah.

KORÁBBAN ÍRTUK A DUFFER-FIVÉREK SOROZATÁRÓL: HA MÉG NEM LÁTTAD, NEM LÁTTÁL SEMMIT

Ha Te is csíped a 80-as éveket, be fogsz zsongani a Stranger Things-től. Kicsit tinihorror, kicsit Reo Speedwagon, kicsit misztikus cucc, olyan, mintha összekeverted volna a Dawson és a haverokat a régi Twilight Zone sorozattal + meglocsoldtad volna sok-sok 80-as évekbeli rockslágerrel és rádobtál volna pár xenomorph-szerű izét, hogy legyen kikkel kergetőzni az egyébként is parádés szereplőgárdának.

AMIT A NEGYEDIK ÉVADRÓL MÁR TUDNI LEHET

A Netflix tavaly szeptemberben jelentette be, hogy jön a Stranger Things negyedik évada, bár tény, hogy azóta sem tudjuk, mikor is debütál pontosan. Idáig egyetlen épkézláb előzetest szolgáltatott a Netflix a negyedik évadhoz, melyben mindjárt David Harbour Jim Hopper-je bukkan fel, aki igen, él, és valamiféle orosznak tűnő börtöntáborban tengetheti mindennapjait. A szolgáltató amúgy még pont Valentin-napon lőtte el a kedvcsinálót, mégpedig “Oroszországból szeretettel…” üzenettel:

Egy 2017 augusztusi interjúban a Duffer testvérek azt mondták, a sorozat talán a negyedik évaddal érhet véget. “Szerintünk négy évad van a sorozatban, aztán vége” – nyilatkozta Ross Duffer a Vulture-nek. Matt Duffer hozzátette, hogy folyamatosan növelniük kell a tétet a sztoriban, emiatt nem biztos benne, hogy évről évre lesz mit elmesélni a karakterekkel. Persze két és fél év alatt sokat változott a világ, ráadásul a sorozat rendező-producere, Shawn Levy azóta már egyszer elhintette, hogy házon belül a széria ötödik évadáról is szó esett.

Az új kedvcsinálóban láthattuk, hogy Hopper él és virul, a környezetét látva gyanús, hogy részben Oroszországban fog játszódni a cselekmény, pláne, hogy az évad legelső bejelentővideója is azt mondja: “Már nem Hawkinsban vagyunk.” Noha a Netflix még nem fedte fel az új évad szinopszisát, a Duffer testvérek hivatalos sajtónyilatkozata elárult egy s mást Hopperről: “Izgatottan jelentjük, hogy hivatalosan is kezdetét vette a negyedik évad gyártása – de még inkább, hogy Hopper visszatér! Bár igaz, van néhány rossz hírünk is amerikai honfitársainknak: valahol a távoli Kamcsatka havas földjein tartják fogva őt, és nemcsak emberekkel, de… más lényekkel is szembe kell néznie. Ezalatt az államokban egy új rémség ütötte fel a fejét, valami, ami régóta ott rejtőzik, valami, ami mindennel összefügg.”

Nemcsak Hopperről, de minden bizonnyal “fejjel lefelé” működéséről is sok minden kiderülhet a negyedik évadban, ahogy arról is, mire használhatják fel azt: az oroszok talán demogorgon-sereget akarnak uszítani a gyanútlan amerikaiakra? Vagy egy új energiaforrásról lenne szó? Lesz még mit feltárni a párhuzamos dimenzióról – ahogy arra is kíváncsiak lennénk, vajon mire kell az oroszoknak az a vasútvonal, amit a rabjaikkal építtetnek. Vajon mit akarnak azon szállítani? Remélhetőleg arra is fény derül, mi történt Hopperrel odaát, illetve hogy miképp szabadult ki onnan. Az első valódi kedvcsinálóból nehéz pontosan megállapítani, milyen érzések kavarognak hősünkben, de nem lenne meglepő, ha az agyszívó őt használná vadiúj gazdatestként, hátha ezzel sikerül Tizenegyet érzelmi csapdába csalni. Ha már szóba jött Millie Bobby Brown karaktere: a sorozatnak az ő elvesztett ereje, illetve annak visszaszerzése felett is napirendre kell térnie.

Akárhogy is alakul, a fenti hír nekünk garantáltan megcsinálta a vasárnap esténket: a forgatás folytatódik, ebből hamarosan negyedik évad lesz!

Forrás: SG.hu, IGN Hungary, The Hollywood Reporter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb