Szegedi Arcok

Interjú a sándorfalvi Nádastón életet mentett, végzős mentőtiszt hallgatóval

A hódmezővásárhelyi Goldea Martin Yousef mentőápolónak, végzős mentőtiszt hallgatónak köszönheti életét a sándorfalvi Nádastó munkatársa. Mint, ahogyan arról a Szeged365.hu elsőként beszámolt, szerdán délután Goldea Martin Yousef, aki egyébként vízimentőként is gyakran ügyel a rendre a környékbeli szabadstrandokon mentette meg annak a férfinak az életét, aki a tó vízében egyik percről a másikra elmerült.

A bajt a fürdőzők jelezték az egészségügyi dolgozónak, a szakember pedig olimpikonokat megszégyenítő gyorsasággal futott végig a parton, majd úszott be a bajbajutottért, akit ekkor már maga sem látott.

Goldea Martin Yousef ennek ellenére egy pillanatig sem gondolkodott, tette, amit tennie kell. Véleménye szerint hivatásából adódóan már igen jól kezeli a stresszhelyzeteket, amelyekből nap, mint nap bőven akad, ilyen azonban ritkán fordul el. A rovarcsípésekből és az allergiás reakciókból viszont annál több van a szabadstrandokon.

A végzős mentőtiszt hallgató örömmel vette, hogy a strandon tartózkodók ugyanilyen bátran és nyugodtan segítettek neki az életmentésben, a fürdőzők ugyanis olyan jól instruálták őt, hogy szinte azonnal megtalálta a vízben a már magatehetetlen férfit, akit ezt követően a partra húzott.

A mentőápoló megvizsgálta a beteget, akinél nem tapasztalt légzést, ezért azonnal újraélesztésbe kezdett, amibe a fürdőzőket is bevonta. A férfit a kiérkező mentők a sürgősségire szállították, Goldea Martin Yousef információi szerint állapota azóta stabil.

Ha valaki rosszul lesz a közeledben, hívj segítséget:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb