Szegedi Arcok

Hétköznapi Hősök: egy Szeged közeli strandon elmerülő férfi életét mentette meg a mentőápoló

Rosszul lett a vízben, és elmerült egy férfi egy Szeged közeli szabadidőparkban. A vízimentőként is dolgozó ápolónak köszönhetően viszont sikerült megmenteni a strandoló életét.

Egy Szegedhez közeli szabadidőparkban, szabadnapos mentődolgozók látják el vízimentőként a fürdőzők védelmét – írja az OMSZ Facebook oldala. Szerdán is így történt, amikor a fürdőzők azt jelezték a mentőápolónak, hogy egy férfi merült el a mélyvízben. A szakember olimpikonokat megszégyenítő gyorsasággal futott végig a parton, majd úszott be a bajbajutottért, akit ekkor már maga sem látott.

A strandon tartózkodók viszont olyan jól instruálták az életmentőt, hogy azonnal megtalálta a vízben a magatehetetlen férfit, és kihúzta a partra. A rutinos szakember gyorsan megvizsgálta a beteget, akinél nem tapasztalt légzést, és azonnal újraélesztésbe kezdett, amibe a fürdőzőket is bevonta.

Közben a Szegedi Mentésirányítás több egységet is riasztott segítségül, akik perceken belül emelt szinten folytatták az ellátást. Az időben megkezdett életmentésnek köszönhetően, az újraélesztett fürdőzőt végül a szentesi mentőhelikopter bajtársai stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb