Közélet

Napi összefoglaló: koronavírus, szigorítások, balesetek

Az elmúlt 24 órában két halálos áldozatot követelt az új koronavírus Magyarországon. Újra életbe léphet néhány szigorítás a járvány terjedésének megfékezése érdekében, az operatív törzs vizsgálja a lehetőségeket és a helyzetet és ma is kijutott a balesetekből Szegeden.

A MEGYÉBEN NEM NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 591-re emelkedett az elhunytak száma, 2887-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 742 fő. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

ÚJRA ÉLETBE LÉPHET NÉHÁNY INTÉZKEDÉS A VÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGFÉKEZÉSE ÉRDEKÉBEN

Magyarországon is szigorítások jöhetnek, ma dönt az operatív törzs az intézkedésekről, mivel a környező országok többségében újra megnövekedett a koronavírussal fertőzöttek száma, nem zárható ki, hogy a kormány idehaza is szigorításokat vezet be. Ezek akár már a következő napokban életbe léphetnek – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón.

JÓ HÍREK A VÍRUS ELLENI MAGYAR SZERRŐL

Minden eddig itthon vizsgált készítménynél hatékonyabban gátolja az új típusú koronavírus fertőzőképességét a magyar kutatók által kifejlesztett fehérjealapú gyógyszer – derül ki a Növekedés.hu cikkéből.

SZIGORÚBB BÜNTETÉST KAPHATNAK A PEDOFILOK

Mindent meg kell tenni a gyermekek egészséges lelki és erkölcsi fejlődése érdekében, és ha szigorúbb büntetőjogi eszközökre van szükség, a kormány kész támogatni a büntető törvénykönyv módosítását. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a csütörtöki kormányinfón.

KÉT BALESET KÉT ÓRÁN BELÜL A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Környéken lakó olvasónk, Péter jelezte, hogy baleset történt délelőtt a Rókusi körút és a Körtöltés utca kereszteződésében. A torlódás nagy, a forgalmat rendőrök irányítják.

Baleset történt a Dugonics téren. Egy személyautó ütközött a 4-es villamossal, személyi sérülés nem történt, a helyszínelés zajlik.

BELGRÁDBAN ÚJRA KORLÁTOZZÁK A VENDÉGLÁTÓEGYSÉGEK MŰKÖDÉSÉT

Belgrádban újra korlátozzák a vendéglátóhelyek működését és a tömegrendezvényeken részt vevők számát – jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök csütörtökön a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ülését követően.

TÖBB TUCAT FOGORVOS TETT MA SZEGEDEN SIKERES ÁLLAMVIZSGÁT

Több tucat fogorvos tett sikeres záróvizsgát csütörtökön a Napfény Városában. A Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Karának hallgatói a hosszú és nehéz éveket kora délután egy giga ünnepléssel zárták a belváros szívében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb