Mindenmás

Az élet császára: álnéven jelentkezett be egy szállodába a börtönből szökött üllési rab

Nem kispályázott a nemrég elfogott szökött üllési rab: július 4-én lépett meg az állampusztai kóterből, elindult szegedi otthonába, útközben pedig egy szállodába jelentkezett be álnéven. Végül itt fogták el a férfit a solti rendőrök.

Az egyébként többszörösen büntetett előéletű férfi 2020 februárjában kezdte letölteni a végrehajtandó börtönbüntetését az állampusztai börtönben. A férfi a börtön külső munkaterületén, egy lovászatban dolgozott, elektronikus nyomkövető eszközt is kellett viselnie, ezt vágta le magáról a szökéskor.

Hazaindult, útközben pedig egy szálláshelyen próbált megpihenni. A regisztrációs nyomtatványt álnéven töltötte ki, és hamis személyi adatokat adott meg. Július 8-án már nem a takarítók, hanem a solti rendőrök kopogtattak az ajtaján. Valamivel több mint három napig szimatolhatta a szabad levegőt az üllési férfi.

HAMAR LESITTELTÉK

A Kalocsai Járási Ügyészség a bűncselekményeket beismerő rabot fogolyszökés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt ma bíróság elé állította. A Kalocsai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a visszaeső vádlottat és 1 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott a fogolyszökést két felfüggesztett börtönbüntetés, valamint feltételes szabadság hatálya alatt követte el, ezért a bíró ezek végrehajtását is elrendelte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb