Közélet

Új betegség a fedélzeten, a koronavírusnál is durvább kórral állunk szemben

Új betegség a fedélzeten, a koronavírusnál is durvább kórral állunk szemben, jelezte Kína. A nemrégiben megjelent fertőzésben közel kétezren vesztették már eddig életüket Kazahsztánban. A CNN közlése alapján ez egy eddig ismeretlen, tüdőgyulladást okozó betegség, amelynek eredetét és jellemzőit még nem tudták meghatározni.

Az ismeretlen eredetű, tüdőgyulladással kapcsolatos megbetegedések száma június közepén nőtt meg, egyes városokban több száz esetet regisztráltak. Atyrau, Aktobe és Simkent környékén az utóbbi napokban 500 új esetet azonosítottak, közülük 30-an kritikus állapotban vannak. Naponta átlagban 200 embert kezelnek kórházban az új betegség miatt – írja a hvg.hu

A lap hírül adta azt is, hogy a kór 2020-ban eddig 1772 ember életét követelte, amelyek közül csak júniusban 628-an haltak meg. Az elhunytak között kínai állampolgárok is vannak. A tárca közlése szerint, a betegség jóval halálosabb a koronavírusnál, de azt tagadták, hogy egy új járványról lenne szó.

A koronavírusban eddig a világon 12 466 337 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 559 622, a gyógyultaké pedig 6 854 820 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombati adatai szerint.

Egy nappal korábban még 12 238 034 fertőzött szerepelt az összesítésben, 554 360 volt a halálos áldozatok és 6 716 683 a gyógyultak száma. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

Forrás: hvg.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb