Kikapcs

Az idei nyár sem múlik el Szegedi Szabadtéri Játékok nélkül, péntektől rajtolnak a programok

Előbb lemondták, majd megmentették az évadot. Nem szakad meg a sorozat, péntektől az Agrippinával kezdetét veszi a Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as felhozatala. A fő helyszín az Újszegedi Szabadtéri Színpad, de lesznek előadások a Dóm téren is.

PÉNTEKTŐL AZ AGRIPPINA NYITJA A PROGRAMOKAT

Július 17-én és 18-án Händel Agrippina című vígoperájával indul az évad, ezt követően július 24-én és 25-én egy fergeteges vígjátékok mutatnak be: Szente Vajk rendezésében érkezik a Játékszín sikerdarabja, a Legénybúcsú. A sort egy Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár folytatja augusztus 7-én és 8-án, majd a Hófehérke és a hét törpe című varázslatos családi mesebalett látható augusztus 21-én és 22-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Természetesen a Dóm tér sem marad üresen – igaz nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva kerülnek színre produkciók. Július 24-én az Akárki című moralitásjáték érkezik a székesegyház elé, augusztus 15-én pedig a szimfonikus zenekar ad majd ajándékkoncertet.

SZERVEZTÉK, LEMONDTÁK, MEGMENTETTÉK

Április végén jelentette be a kormány, hogy 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani augusztus 15-ig a koronavírus-járvány által okozott veszélyhelyzet miatt. Ekkor úgy tűnt, hogy a Szabadtéri is elmarad, azonban a június elején robbant a hír, hogy mégis megtartják a rendezvényt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb