Kikapcs

Bővül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri repertoárja: a főpróbákra is lehet jegyet váltani, négy darabot ingyen vetítenek

A már meghirdetett két produkció mellett, további hat darabbal bővül a Szegedi Szabadtéri Játékok programja a Dóm téren, vagyis összesen nyolc művet tekinthetnek meg az érdeklődők a belváros szívében és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is. Az Akárki és a Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjét annyian szerették volna látni, hogy az óriási érdeklődésre való tekintettel a művek főpróbájára 400-400 darab jegy értékesítését kezdik meg hétfőn. Emellett pedig négy művet egy ledfalon vetítenek majd le, ingyenesen. Mutatjuk melyek ezek:

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója csütörtök délután jelentette be, hogy a Dóm téri előadásokra, vagyis az Akárkire és a Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjére akkora az érdeklődés, hogy az idei évben a főpróbára is lehet jegyet váltani.

Az Akárkinek a főpróbája július 23-án, 21:00 órakor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjének főpróbája pedig augusztus 14-én 21:00 órakor lesz.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Mind a két esetben 400-400 darab belépő van előjegyezve, amelyek értékesítését hétfőn kezdik meg a Szegedi Szabadtéri Játékok jegyirodájában. A Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjére úgy a Reök Palotában, mint a szimfonikusok irodájában váltható jegy (nagyobb részük ez utóbbiban található). A művészeti igazgató úgy fogalmazott, az ajándékkoncertre szánt jegyek lakcímtől függetlenek, tehát, aki a leggyorsabb az kapja majd meg őket. Kiemelte: egy személy kettőt tud átvenni.

Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója a sajtótájékoztatón ismertette, hogy a Dóm téri előadások repertoárja a meglévő kettő mellett újabb hattal bővül, ezek közül négyet egy ledfalon vetítik majd le az érdeklődőknek, július 30-án, 31-én, augusztus elsején és másodikán minden este 20:00-kor, ingyen.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A sorrend a következő:

  • Július 30-a, 20:00 óra: Shakespeare – Tévedések vígjátéka
  • Július 31-e, 20:00 óra: Giuseppe Verdi – Aida
  • Augusztus 1-je 20:00 óra: Giuseppe Verdi – Rigolettó
  • Augusztus 2-a 20:00 óra: Giacomo Puccini – Tosca

Az előadások mindegyikét érkezési sorrendben 400 fő tekinthet majd meg ingyenesen.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük, ezt itt nézheted meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb