Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a fertőzöttek száma a megyében, Dr. Letoha Tamás szerint a koronavírus nem egy szörny

Az elmúlt 24 órában tovább nőtt a fertőzöttek száma a megyében, Dr. Letoha Tamás szerint a koronavírus nem akkora szörny, mint amekkorának kinéz és folytatódik a harc a szúnyogok ellen a Napfény Városában.

TOVÁBB NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4339 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így a vírus áldozatainak száma változatlanul 596 fő, 3232-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 511 fő. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

DR. LETOHA TAMÁS: A KORONAVÍRUS NEM AKKORA SZÖRNYETEG, MINT AHOGY HISSZÜK

Az “Év Példaképe” díjas Dr. Letoha Tamás jelenleg is dolgozik a koronavírussal, és a szegedi kutatóorvos szerint a jelenlegi fertőzésszám mellett nagyobb a felhajtás, mint amekkora veszélyt jelent a Covid-19.

FOLYTATÓDIK A HARC A SZÚNYOGOK ELLEN A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

A héten tovább folytatódik a harc a vérszívók ellen, július 23-án ezúttal a megyei Katasztrófavédelem veti be magát és tesz meg mindent annak érdekében, hogy egyre kevesebb szúnyog egyen meg bennünket Szegeden. A gyérítés csütörtökön az esti órákban várható.

TÖBB TÍZEZRET SPÓROLHATNAK A SZEGEDI SZÜLŐK

Több tízezer forintot spórolhatnak a szegedi szülők – a 2020/21-es tanévtől már minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket. Az intézkedés az alsó, felső tagozatos általános iskolások és a középiskolások mellett a 13-16. szakképzési évfolyamokra járó tanulókat is érinti. Az ingyenes tankönyvellátás kiterjesztése 13,5 milliárd forintba kerül, aminek fedezetét az idei és a jövő évi költségvetés egyaránt tartalmazza – ismertette Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

SZERBIÁBAN KÖTELEZŐVÉ TETTÉK A GYERMEKEK SZÁMÁRA A MASZKOT

A gyerekeknek is kötelezővé tették a maszk viselését Szerbiában, az utóbbi időszakban ugyanis több fiatalt szállítottak kórházba koronavírus-tünettel. A szomszédos országban egy nap alatt 20 498-ról 20 894-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Vasárnap 11 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 472-re nőtt.

A HÉTEN KÉTSZER IS PÁLYÁRA LÉP A GROSICS AKADÉMIA

Szerdán a Dunaújvárossal, szombaton pedig a 20-szoros magyar bajnok, élvonalbeli Újpest Fc-vel kétkapuznak Germán Tamásék, mindkét felkészülési mérkőzést közönség előtt, ingyenes belépőkkel rendezik meg.

BUSA GABI SZEGEDEN IS TAROLT, NEM CSAK AZ EXATLONBAN

Az Exatlon-győztes, háromszoros kick-boksz világbajnok, szegedi Busa Gabriella jól állta a neki szegezett kérdéseket a vasárnapi közönségtalálkozóval egybekötött toborzón. A nézők remek összecsapásokat, gyönyörű megmozdulásokat is láthattak a Szegedi KirályTeam Kick-Box Akadémia nagyszabású gáláján.

A SZEGED365.HU AD OTTHONT A THA SHUDRAS ÚJ DALÁNAK

Szerdán jön a szegedi Tha Shudras legújabb dala az Ég a gyertya. Az új klipnek ezúttal is a Szeged365.hu ad elsőként helyet, amit nagy örömmel fogadtunk, hiszen Trap Kapitány Szeged ikonikus épületében a Hungiban forgatott stábjával!

NYOLC ITTAS VEZETŐT KAPCSOLTAK LE A MEGYÉBEN AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Pórul járt az elmúlt 24 órában az a nyolc ember, aki alkoholt fogyasztva döntött úgy, hogy mégis a volán mögé ül, büntetőeljárás indult ugyanis ellenük.

ÁLLAMI GONDOZÁSBAN FELNŐTT FIATALOK TALÁLKOZTAK SZEGEDEN

Állami gondoskodásban felnőtt fiatalok futottak össze a hétvégén Szegeden. A tagok maguk is önkéntesednek és jó példájukkal segítik sorstársaikat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb