Mindenmás

Napi pakk, kedd: kell-e félni a koronavírustól, kitakarítják a rakpartot, felmelegszik a Napfény Városa

Egyre kiszámíthatatlanabb lesz a nyár, de a napindító biztonságot ma is elhozzuk neked: kapaszkodj egy csésze forró kávéba, és pörgesd át a legfontosabb reggeli tudnivalókat a Szeged365-tel!

SZEGEDEN ŐKET KÖSZÖNTSD FEL A NÉVNAPJUKON:

Dániel, Daniella, Bogát, Bogáta, Helén, Ilma, Ilona, Julietta, Lőrinc, Paulina – mind július 21-én ünnepelnek, ne feledkezz meg róluk!

MA SZÜLETTEK

  • 65. születésnapját ünnepli Tarr Béla, Kossuth-díjas filmrendező, a magyar Tarkovszkij, a hosszú beállítás és a fekete-fehér kompozíciók mestere. 2007 májusában a Cannes-i fesztiválon Georges Simenon regénye alapján készült A londoni férfi című filmjével vett részt a hivatalos versenyprogramban. 2011-ben A torinói ló című filmje versenyzett és nyerte el az Ezüst Medve-díjat a Nemzetközi Berlini Filmfesztiválon. Tarr Bélát a Guardian című brit lap a világ legjobb filmrendezői listáján a 13. helyen említi, így a magyar filmes megelőzi Tarantinót, Altmant, Almodovárt és Spielberget is.
  • 69 éve látta meg a napvilágot, de már nem lehet köztünk a depressziós komikus, Robin Williams, Oscar-díjas amerikai színész. Az Egy úr az űrből című vígjátéksorozattal robbant be a szakmába, de világhírű a Jó reggelt, Vietnam lemezlovasaként lett. Ismerős lehet még a Holt költők társaságából, az Ébredésekből, a Halászkirály legendájából, de nagyot alakított a Hazudós Jakabban is. 1997-ben a Good Will Huntingban hozta élete talán legnagyobb alakítását, amiért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart.
  • 73 gyertyát fúj el a tortáján Lukács Sándor, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színész, költő, érdemes-és kiváló művész, akit a Kisvárosból, A Hídemberből és a Magyar vándorból is ismerhetünk
  • 121 éve született Ernest Miller Hemingway Nobel-díjas amerikai író, az Akiért a harang szól, illetve az Öreg halász és a tenger atyja. Műveiben tematikusan dolgozta fel élményeit, amely a modern irodalom számára példamutató volt. Regényeiben a hősök egyéni erkölcsi normák szerint állnak helyet egy borzalmas és értelmetlen világban.

RÁSZOLGÁL A NEVÉRE A NAPFÉNY VÁROSA

A hétfői felmelegedés után kedden is marad a napos idő, és ha már jó eséllyel eső nem lesz, legalább fülledt meleget is kapunk a nyakunkba, a hőmérséklet egészen 33 fokig emelkedik majd.

MEGSZÉPÜL A RAKPART

Délután sokkal szebb lesz a rakpart környezete, mint reggel volt: szegedi civilek bizonyítják, hogy a Tisza-parti lakosok a legjófejebbek a világon, és segítenek rendbe tenni a közterületet.

NE MARADJ LE RÓLA: ÍME A TEGNAP LEGFONTOSABB HÍRE

Dr. Letoha Tamás jelenleg is dolgozik a koronavírussal, és a szegedi kutatóorvos szerint ha egy vírus csak terjed és terjed, akkor nem olyan veszélyes, hogy a hordozót is megölje. De helyettünk mondja el inkább ő, mit kell tudni a Covid-19-ről!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb