Sport

Szeged365 fotóriport: döntetlennel zárta a felkészülési mérkőzést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és Dunaújváros

143 nap után 1000 néző elé állt pályára szerda délután a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban. A szurkolók két nagyon különböző félidőt láthattak, amelyben két különböző összetételben léptek pályára a hazaiak, kék-feketében, akik a pirosban levő vendégekkel játszott felkészülési mérkőzést végül 2:2-es eredménnyel zárták.

Negyedóra után járt először közel a gólszerzéshez a hazai csapat: a 14. percben Dobos Áron lövése tartott kapura, amit egy dunaújvárosi fejen irányt változtatott, így a kapufán csattant. Az ezt követő szögletből Deák fejelt, de Pokorni védett. A 22. percben egy kiugratás után Gajdos lőtt kapura, de csak az oldalhálót találta el.

A 25. percben viszont már gól után rezgett a háló. Egy baloldali beadást követően Dobos Áron higgadtan lőtt a vendégek kapujába, 1:0.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Újabb mezőnyfölény szabadrúgások bedobások a dunaújvárosi térfélen. Ez jellemezte a következő perceket, majd Varga Szabolccsal nem bírtak a dunántúliak a 16-oson belül: a jogosan megítélt büntetőt Gajdos Zsolt értékesítette, 2:0.

A szünetben egy kivételével teljesen kicserélődött a Szeged: Varga Szabolcs maradt, de ő is csak 15 percig, hogy az utolsó 30 percre átadja a helyét Gréczi Mártonnak. Hudák fejelt a második félidő első percében – a dunaújvárosi hálóőr védett. 5 perc sem telt el a fordulás után, Varga adott be balról, Haruna fejjel a kapufát találta el, majd lábbal is próbálkozott, de a vendég portás hárított. Takács védett egy kapura tartó szabadrúgást a 58. percben, majd beállt Varga helyére Gréczi Márton is. A szegedi gyökerekkel rendelkező fiatal, technikás játékos Dobronoky sprintje után középen várta a beadást, amit a vendégek lefüleltek. Beszorult a kapuja elé NB III-as ellenfelünk, aminek a végén újabb szegedi próbálkozásokat láthatott a közönség, Germán Tamás is lövéshez jutott a 62. percben, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A 70. percben a sérült Vajda Marcell jött le, így a folytatásban 10 játékossal játszottunk bő 20 percet. Rögtön a periódus elején Takács János védett egy szabadrúgást bravúrral. És a folytatásban sem pihentek a kapusok: a 81-percben Haruna, majd Germán lövésénél is a hárítani tudott Pokorni.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és emberelőnyben szépíteni tudott a Dunaújváros, Héjjas Zsombor távoli góljával (2:1). A végeredményt Dorogi messziről állította be: 2:2-re végződött a találkozó.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Dr. Dobos Barna: ”Az első félidőnek a játéka nem igazán tetszett, sok dolog nem valósult meg abból, amit elterveztünk és sokat gyakorlunk. Még többet kell gyakorolni. De ugyanakkor, mint a közönség láthatta a csapat erősségét, ennek ellenére is tudtunk két gólt szerezni és teljesen megérdemelten vezettünk a szünetben 2:0-ra. Hétvégén még lesz egy edzőmeccsünk az Újpest ellen, így eleve úgy terveztük, hogy egy félidőt fog játszani a játékosok nagy része. Éppen ezért majdnem a teljes csapatot lecseréltem, mert úgy gondoltam, hogy Gréczi Márton csak 30 percet játsszon. A második félidőben a játékunk minősége jobb volt, az eredmény pedig nem, bár ehhez hozzájárult az, hogy z egyik fiatal játékosunk megsérült, így 10 emberrel fejeztük be a meccset. Ezt is gyakorolni kell, de nagyon hátra szorultunk, amiből kaptunk két távoli átlövés gólt. Jó volt gyakorlásnak. Mindig jó közönség előtt játszani, nagyszerű a létesítmény, reméljük, hogy az Újpest ellen még többen lesznek. Ezeknek a mérkőzéseknek az a lényege, hogy gyakoroljunk, ez ma is megvalósult.”

A mérkőzést Szabó Dávid kollégánk örökítette meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb