Közélet

Napi összefoglaló: ismét nőtt a fertőzöttek száma a megyében, bővült a Szent Ágota tevékenységi területe és köre, hamarosan nyit a Móra Ferenc Múzeum

Az elmúlt 24 órában ismét nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében, tovább bővült a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató tevékenységi területe és köre és augusztusban megnyitja kapuit a felújított Móra Ferenc Múzeum.

ISMÉT NŐTT A KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

19 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4366 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3283-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 437 főre csökkent. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen.

BŐVÜLT A SZENT ÁGOTA GYERMEKVÉDELMI SZOLGÁLTATÓ TEVÉKENYSÉGI TERÜLETE ÉS KÖRE

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató immár nyolc megyében látja el a gyermekvédelmi szakellátás feladatait. Ez azt jelenti, hogy az egyházmegye fenntartásában több mint 5000 férőhelyen gondozhat családból kiemelt gyermekeket és fiatalokat. A tevékenységi területek mellett a szolgáltató munkaköre több feladattal is bővült.

SZOMBATON ELLEPIK A FŰTŐMŰ UTCÁT A MINYONOK

Igazi családi vetítés lesz szombaton Szeged legnagyobb retro tévéjén: a Belvárosi Mozi, a Mondolo és a Szetáv szervezésében érkezik a világpusztító tervekkel felvértezett Gru és csetlő-botló segédhadserege, a mindig vicces minyonok.

AUGUSZTUSBAN NYIT A MÓRA FERENC MÚZEUM, A MEGÚJULT OBJEKTUM KÜLÖNLEGES KIÁLLÍTÁSSAL VÁRJA A SZEGEDIEKET

Megérkezett Szegedre Gábor Áron egyetlen megmaradt rézágyúja – számolt be róla a Móra Múzeum. Bár az 1848-49-es szabadságharc alatt közel 70 löveget öntöttek, mára csak ez az egy maradt meg belőle. Augusztus közepétől nyit a közgyűjtemény, ahol nemcsak a történelmi ereklyét, hanem számos más relikviát is kiállítanak majd ugyanebből a korszakból.

SZEGED LEGNAGYOBB BOGYÓ ÉS BABÓCA RAJONGÓJA KERESTETIK

Szeged legnagyobb Bogyó és Babóca rajongója kerestetik! A mozikba került az utóbbi évek legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának legújabb része, a Tündérkártyák. A csigafiú és a katicalány 14 új, összefűzött kalandját országszerte több mint negyven város, 52 filmszínháza tűzte műsorára. Közöttük a Napfény Városa is! Ennek örömére a rajzfilmet gyártó KEDD Stúdió játékot hirdetett!

KÖRBEJÁRTUK A SZEGEDI LABDAHÁZ TENISZ KLUBOT

A Covid-19 miatt elrendelt óvintézkedéseket szigorúan be kell tartani, de közben fontos, hogy az egészséges életmód, a sok mozgás és a sportesemények újra életünk részévé váljanak. A szegedi Labdaház és Tenisz KlubbanNikola Marijic elárulta nekünk: a tenisz az egyik legbiztonságosabb sport a koronavírus járvány ideje alatt is, mert nem másfél méter, hanem 12 méter van a játékosok között!

FOKOZOTTAN ÉRDEMES ÜGYELNI AZ UTAKON A VADAKRA, INDUL A PÁRZÁSI IDŐSZAK

Július közepétől augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka. Ilyenkor a vadállatok különösebb veszélyérzet nélkül, bármikor megpróbálhatnak átkelni az úttesten, emiatt megnőhet a közúti balesetek aránya. A következő időszak nehézségeire hívta fel a figyelmet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az 5-ös úton.

BETEGELLÁTÁSI KÉRDŐÍV? TÖLTSD KI MÉG OTTHON!

Már otthon is elérhető a betegellátáshoz szükséges kérdőív – tájékoztatta a Szeged365.hu-t a Szegedi Tudományegyetem Sajtóosztálya. Aki él a lehetőséggel, és már otthon kitölti az adatlapot, jelentős időt spórolhat azzal, hogy a betegfelvétel három fázisából csak kettőn kell átesnie.

TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT – ÚJ KÖRNYEZETVÉDELMI PROJEKTET INDÍTOTT AZ ITM

A kezdeményezés célja, hogy felszámolják az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladékot országszerte. Ebben nyújt segítséget a már elérhető HulladékRadar mobiltelefonos alkalmazás – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb