Kikapcs

Igazi Távol-keleti hangulat várható hétvégén a Füvészkertben, jön a XIII. Lótusz Napok

Immár XIII. alkalommal ad otthont a Szegedi Füvészkert a Lótusz Napok névre hallgató, két napos eseménynek, amely idén is a távol-keleti kultúra hangulatát igyekszik az objektum falai közé varázsolni. A rendezvény ezúttal is sok-sok klassz programot kínál az odalátogatóknak. 

Az esemény a koronavírus-járványhoz igazodva lesz megtartva. A hangulat ettől függetlenül biztos, hogy egzotikus lesz, hiszen az előadások mindegyike a távol-keleti kultúra bemutatására irányul majd.

Fotó: makohirado.hu

A bemutatók az ázsiai növények, azon belül is az indiai lótusz legfontosabb tudnivalóinak ismertetésére összpontosulnak, a különböző táncok, énekek és dalok pedig az ázsiai kultúrát kívánják közelebbivé hozni a Füvészkert zöldellő udvarán, ahol a kiállítások és kézműves foglalkozások mellett egy kisebb vásár kínál majd mindenféle csecsebecsét.

Németh Anikó, a Szegedi Füvészkert igazgatója korábban a Szeged365.hu-val elsőként többek között azt is ismertette, hogy a XIII. alkalommal megrendezett Lótusz Napokon a jó hangulatot több, tehetséges művész biztosítja, akik távol-keleti hangszereken különböző, meditációra és relaxálásra alkalmas zenéket játszanak, ami mellett a távol-keleti forgatagon finom ételeket és italokat is kipróbálhatnak majd az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb