Szegedi Arcok

A tökéletes hő- és zajszigetelés a minőségi nyílászárónál kezdődik

Komoly összegeket lehet elverni arra, hogy nyáron a meleg, télen pedig a hideg maradjon a lakáson kívül, és egy-egy forgalmasabb útszakasz vagy bulinegyed közelében az sem árt, ha a csukott ablak a zajártalmakat is kizárja. A megfelelő nyílászáró megválasztásával így nemcsak komoly összegeket, de még több bosszúságot is meg lehet takarítani. Ebben is segít a szegedi Ajtó Világ.

A tökéletes hatás eléréséhez kell egy szakszerű szigetelés is, de tény, hogy például a háromrétegű üvegezéssel ellátott ablakokkal már csodát lehet művelni. Tanulmányok kimutatták, hogy egy hagyományos téglafalú és nem tökéletes légzárású ablakokkal épített helyiségben óránként háromszor cserélődik ki a levegő. A jól hőszigetelt helységben ez a szám mindössze 0,6!

Döntő érdemei vannak ebben a nyílászáróknak – és ne feledjük, hogy itt nemcsak az ablakokra, hanem az ajtókra, teraszajtókra is gondolni kell, ugyanis a modern, jó minőségű nyílászárók már a fal hőszigetelési képességével vetekednek.

A SZAKEMBER SEGÍT

Nem véletlen, hogy az egyre kifinomultabb és gazdaságosabb, csúcskategóriás műanyag ajtók és ablakok népszerűsége rohamosan felfelé ível. Míg régebben 50-60mm-es profillal dolgoztak a gyártók, ma már 70-80, de akár 90 mm-es modellek is készülnek. 

“Nagyon elterjedtek a műanyag nyílászárók, hiszen a mai technológiának köszönhetően már ténylegesen minden igényt kielégítő ajtóink, ablakaink lehetnek, ezzel szemben a fa nyílászárók sokkal jobban háttérbe szorultak, hiszen igencsak költséges beruházás egy-egy ilyen tétel” – mondta el Vaskó Tibor Gyula, a szegedi Ajtó Világ tulajdonosa.

AZ OKOSOTTHON MÁR NEM LUXUS

A műanyag nyílászárók első osztályú granulátumból készülnek, ebből következik, hogy ahányféle granulátum, gyakorlatilag ma már annyiféle nyílászáró létezik. Fontos tényező egy ilyen beruházásnál az üveg vastagsága és a rétegek száma is, a szakember mindenképpen a 3 rétegű üveget ajánlja hőszigetelési szempontból.

“A harmadik tényező pedig az árnyékolástechnika. Évekkel ezelőtt még manuális redőnyöket vagy éppen reluxákat alkalmaztunk, azonban mára már egy okosotthon berkein belül a telefonunkkal is le tudjuk engedni a redőnyt, vagy éppen tudjuk állítani a reluxák dőlésszögét” – ecsetelte Vaskó Tibor Gyula. Ebben természetesen szintén számíthatunk az Ajtó-Világ munkatársaira, akikre nem csak a megrendelést, hanem a felmérést és kivitelezést is rá lehet bízni.

A fa nyílászáró egyediséget kölcsönöz, ez a mondás még mindig igaz, de már a műanyag termékek is meghaladták a sablonízlést: a 10 vagy akár 20 éves garancia mellett több gyártó is brutális színpalettával rendelkezik, így biztosan nem fogunk velük találkozni a szomszédnál, max ha ők is pont innen rendelték saját ajtóikat, ablakaikat.

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb