Közélet

Napi összefoglaló: hétfőtől fizetős a parkolás a rakparton, Csongrád-Csanád a negyedik legfertőzöttebb

Röviden: ez egy brutál sűrű nap volt. Köszönjük a rengeteg kattintást, ma sem hagytátok unatkozni a szervereinket! Érkezzenek a szerdai nap legfontosabb szegedi hírei, egyetlen képbe hozó csomagban, az esti söröd mellé!

JÁRVÁNYHELYZET A MEGYÉBEN

Mi vagyunk a negyedik leginkább fertőzött megye, bár, a 24 aktív fertőzött a közel 400.000 lakóhoz mérten nem tűnik vészesnek (de nem vagyunk járványügyi szakemberek). Katt ide a legfrissebb számokért:

AMIN 10-BŐL 10 SZEGEDI AUTÓS FELHÚZTA MAGÁT: HÉTFŐTŐL VÉGE A JÓ VILÁGNAK…

Hétfőtől fizetős a parkolás a Huszár Mátyás rakparton, összesen 400 ingyenes hely szűnik meg Szegeden. Örülünk, Vincent? Nem annyira…

KEDDEN TÖRTÉNT, DE E KÖRÜL FORGOTT AZ EGÉSZ SZERDAI NAP: JOÓB MÁRTON SZEGEDI KENUS ÉS KÉPVISELŐ ÜGYE

Az ORIGO.hu szerint többszáz milliós ÁFA-csalás gyanújával vette őrizetbe a NAV Joób Mártont, Szeged MSZP-s önkormányzati képviselőjét, az ügyben azóta megszólalt az önkormányzat és a szegedi Fidesz is. Elvileg csütörtökön dönt(ene) a bíróság a képviselő letartóztatásáról, viszont nem hivatalos sajtóértesülések szerint a Szegedi Járásbíróság összes büntető-bírája elfogultságot jelentett be, ezért a Szegedi Ítélőtáblára küldték az ügyet, hogy jelöljék ki az eljáró bíróságot. Ha ez a forgatókönyv a valós, csütörtökön csak a helyszínről döntenek majd.

RAJTOL AZ EVETŐS OB SZEGEDEN

Szeged, mi így szeretünk: egy imádni való felvonulással ünnepeltük a 150 éves szegedi evezést, egyben az evezős OB rajtját a Kárász utcán. A sportolókból és fúvósokból álló tömeg 13:00-kor indult, majd vonult a Dugonics tér – Klauzál tér útvonalon. Naná, hogy mi is velük tartottunk!

Katt Dávid fotóiért:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb