Sport

Szeged365 fotóriport: grandiózus felvonulással indult el az evezős OB Szegeden

Szeged, mi így szeretünk: egy imádni való felvonulással ünnepeltük a 150 éves szegedi evezést, egyben az evezős OB rajtját a Kárász utcán. A sportolókból és fúvósokból álló tömeg 13:00-kor indult, majd vonult a Dugonics tér – Klauzál tér útvonalon. Naná, hogy mi is velük tartottunk!

KORÁBBAN ÍRTUK: REKORD SZÁMÚ NEVEZÉS ÉRKEZETT A MA INDULÓ EVEZŐS OB-RE

A magyar evezős válogatott minden tagja elindul a mától vasárnapig tartó országos bajnokságon a szegedi Maty-éren, amelyre rekordszámú 1258 nevezés érkezett 3380 beülővel.

Totális őrület lesz:

JOÓB MÁRTON IS BESZÉDET MONDOTT VOLNA…

A Magyar Evezős Szövetség honlapján közzétett program alapján a kedden őrizetbe vett kenus olimpikon, egyben önkormányzati képviselő Joób Márton is részt vett volna, íme a köszöntőt mondó meghívottak (eredeti) névsora:

  • Petrovics Kálmán, a Szegedi Vízisport Egyesület elnöke,
  • Pető Tibor, a Magyar Evezős Szövetség elnöke,
  • Joób Márton, Szeged Megyei Jogú Város önkormányzatának család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnoka, valamint
  • Fogarasi György, a Szegedi Vízisport Egyesület Masters versenyzője.

Erős fotó Dávid kollégától, a szék üres volt:

A FELVONULÁS, SZEGED365 FOTÓKON

A sportolókból és zenészekből álló tömeg délután 1-kor indult a Dugonics térről, ha a belvárosban dolgozol és hirtelen olyan érzésed támadt, egy fúvós nagykoncert kellős közepébe kerültél, ne aggódj: “csak” ők voltak azok. Szabó Dávid kollégánk rátapadt a felvonulókra, jönnek az exkulzív fotóink:

MA INDULNAK A PROGRAMOK A MATY-ÉREN

A ma rajtoló OB-n (a versenyek csütörtökön kezdődnek) mind a négy napon rendeznek döntőket, a felnőtteknél ezúttal is 23 számban hirdetnek győztest. A legtöbb nevezés (15-15) férfi egypárban és női kettesben érkezett, de a férfi nyolcasoknál is 12 egység jelezte részvételét. Az ob-n a hagyományoknak megfelelően ezúttal is lesznek egyetemi, amatőr, valamint túraversenyek.

A Szeged365.hu-n folyamatosan jövünk majd a friss hírekkel, eredményekkel!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb