Sport

Ma reggel rajtolnak a 121. Evezős Országos Bajnokság versenyei a Maty-éren

Hajrá, Szeged! Tegnap egy imádnivaló felvonulással vette kezdetét az Evezős OB, melyen Csongrád-Csanád megyéből a Szegedi Vízisport Egyesület, valamint a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesület méretteti meg magát. Mutatjuk a fontosabb mai eseményeket!

SZEGED365 FOTÓRIPORT A MEGNYITÓRÓL

Szerdán egy imádni való felvonulással ünnepeltük a 150 éves szegedi evezést, egyben az Evezős OB rajtját a Kárász utcán. A sportolókból és fúvósokból álló tömeg 13:00-kor indult, majd vonult a Dugonics tér – Klauzál tér útvonalon.

Naná, hogy mi is velük tartottunk:

A magyar evezős válogatott minden tagja elindul a mától vasárnapig tartó országos bajnokságon a szegedi Maty-éren, amelyre rekordszámú 1258 nevezés érkezett 3380 beülővel. A ma rajtoló OB-n mind a négy napon rendeznek döntőket, a felnőtteknél ezúttal is 23 számban hirdetnek győztest. A legtöbb nevezés (15-15) férfi egypárban és női kettesben érkezett, de a férfi nyolcasoknál is 12 egység jelezte részvételét.

A CSÜTÖRTÖKI MENETREND

Aki korán kel, aranyat lel: 8.30-kor már indulnak is a programok, a kétpárevezősök előfutamával kezdődik a nap, itt a szegedi Szabó Blanka Napsugár – Boldogh Lilla páros száll csónakba a Szegedi Vízisport Egyesülettől, a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesülettől pedig Mucsi Boglárka és Györgyi Stella száll vízre.

A nap további része így fest:

  • 8:30: előfutamok (utolsó: 11.45),
  • 11:50: középfutamok (utolsó: 12.25),
  • 14:00: döntők

Az utolsó döntő háromnegyed hét előtt pár perccel veszi majd kezdetét. A délután folyamán jövünk az eredményekkel és a helyszíni fotókkal!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb