Szegedi Arcok

Szeged365 körkapcsolás: SZIN, Deja Vu, Halfesztivál, Chili Weekend, Kamionos Találkozó – nem marad el minden! (körinterjú a szervezőkkel)

Mi lesz veletek szegedi fesztiválok? Tettük fel a napokban a kérdést, amire a válasz ma délelőtt Gulyás Gergelytől meg is érkezett: augusztus 15. után sem mehetnek az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvények – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

LESZ HALFESZTIVÁL, DE NAGYON MÁS FORMÁBAN

Halfesztivál mégpedig lesz (csak egy kicsit másképp). Gulyás Gergely bejelentését követően felhívtuk Frank Sándort, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál főszervezőjét, aki elmondta: a halfeszt az idei évben sem marad el teljesen. Óvatos körülmények között ugyan, az intézkedésekre való tekintettel és a megfelelő egészségügyi előírásoknak megfelelően rendezik majd meg 2020-ban a Halfesztivált a Napfény Városában.

Ez pedig azt jelenti, hogy a város legnagyobb halászcsárdái összefognak és az adott napokon, azaz szeptember 4-én, 5-én, 6-án és (esőnapom 7-én) kibővítik terasz és kerthelyiségeiket és kínálatukat, így várják majd szeretettel a halfogyasztókat mindenféle finomsággal.

VISSZAVÁLTJÁK A SZIN-RE VÁSÁROLT JEGYEKET, BÉRLETEKET

A délelőtti bejelentés után egyértelművé vált, hogy 2020-ban elmaradnak az 500 fő feletti zenés, táncos rendezvények. Nem lesz ez másként a Szegedi Ifjúsági Napokkal sem, mondta el a Szeged365.hu-nak Kolonics Erika, főszervező.

Fotó: SZIN

A több, mint öt évtizedes rendezvényre megvásárolt jegyeket és bérleteket természetesen visszaváltják a szervezők, azt, hogy mikor és milyen módon néhány napon belül a SZIN hivatalos Facebook oldalán osztják majd meg.

RAKPARTFESZT, CHILI WEEKEND ÉS GERILLA GOURMET: VEDD A SZEGEDIT!

A fenti három fesztivál kapcsán házon belül készült a villáminterjú: Kiss Balázs, Kisházi Sándor és Szilágyi Ádám kollégáink évek óta szervezik a hazai kézműves sörfőzdék tucatjait Szegedre csábító RakpartFesztet és a két streetfood dzsemborit. Balázs annyit mondott, szomorú, de a döntés várható volt, sőt, racionálisnak tűnik: az első és legfontosabb most az, hogy Szeged és Magyarország túl legyen a járványon. A Gerilla Gourmet az idén másodjára kapott “pofont”: a várossal áprilisra megkötött területhasználati szerződés még áprilisra szólt, ezt az első hullám miatt kellett felbontani, a terv az volt, hogy október elején, a Chili Weekend-del közösen rendezzük meg a szegedi és országos streetfood társadalom nagyágyúit felvonultató fesztivált.

A szegedi Gerilla Gourmet látványkonyhájában már gyakorlatilag mindenki megfordult, aki számít: Fördős Zé, Gianni, Bernáth József, Tetovált Séf és még sorolhatnánk Karácsonyig…

“Rengeteg szegedi kistermelőnek és street food-osnak jelentette a három fesztiválunk a biztos pontot egy kis pénzkeresésre, a döntés nem csak bennünket, szervezőket, hanem a kiállítóinkat is érzékenyen érinti” – fejtette ki Kiss Balázs főszervező, egyben a Szeged365 promóciós vezetője, majd hozzá tette:

…arra kéri a szegedieket, segítsenek a fesztiválok törlésével nehéz helyzetbe került szegedi streetfood-osoknak és őstermelőknek azzal, hogy a következő pár hétben a multik helyett őket választják, legyen szó egy kis fűszerpaprikáról vagy egy szaftos kézműves burgerről.

Vagyis…

VEDD A SZEGEDIT!

ÁGOSTON ATTILA: MÉGIS LESZ KAMIONOS TALÁLKOZÓ!

A szegedi Nemzetközi Kamionos Country Találkozó azonban idén is várja a gépjármű szerelmeseit! Ágoston Attila a rendezvény főszervezője lapunknak ismertette: a bejelentés egyelőre rájuk és az általuk szervezett rendezvényre nem vonatkozik (nem számítanak zenés-táncos rendezvénynek, ráadásul 17 hektáron vannak), így az eseményt a megfelelő körülmények között szeptember 18-19-20 – án megtartják. A rendezvény több különlegességgel is előrukkol majd, révén, hogy 2020-ban XXX. születésnapját ünnepli.

ELMARAD A DEJA VU FESZTIVÁL

A kormányzati döntés értelmében a SZIN-t megelőző Deja Vu Fesztivál is elmarad a Napfény Városában.

Fotó: Deja Vu Fesztivál, FB

Hogy a jegyeket és a bérleteket mikor és hogyan váltják majd vissza, Kovács Ádám főszervező a Szeged365.hu-nak azt mondta, még nem döntötték el. Azt viszont leszögezte: több opcióra lehet számítani.

A szervezők ígéretet tettek, hogy 2021-ben dupla akkora örömmel és szeretettel várják majd a szegedi fesztiválozókat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb