Közélet

Szúnyogok vs Szegediek: újra ringbe száll a Szegedi Környezetgazdálkodás

Kezd ez olyan lenni, mint egy igazi háború: újabb frontok nyílnak meg, újabb résztvevők szállnak be a csatározásba. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. közleményben jelentette be: augusztus 3-tól újra elkezdi a gyérítést, ezúttal földön és levegőben, együtt!

ENGEDÉLYEZTÉK A LÉGI, KÉMIAI SZÚNYOGIRTÁST

162.000 szegedi sóhajtott fel a hét elején, amikor nyilvánvalóvá vált: ha csak ideiglenesen is, de újra engedélyezték a légi, kémiai szúnyogirtást. A katasztrófavédelem AN-2 típusú gépei (“Ancsa”) hétfőn Szegeden, kedden Algyőn és Sándorfalván, szerdán Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon irtották a zümmögő átokfajzatokat, ma pedig – a teljesség igénye nélkül – Ópusztaszeren, Csongrádon, Szentesen és Mártélyon dolgoznak:

A JÖVŐ HÉTEN BEVETÉSEN A SZEGEDIEK

A katasztrófavédelmet hétfőtől a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. követi, a légi kémiai kezelést augusztus 03-án, hétfőn (pótnapok: 2020. augusztus 4-5.), a napnyugtát megelőző másfél órában, a földit pedig augusztus 6-án, csütörtökön (pótnapok: 2020. augusztus 7-8.) végzik majd. A kijuttatott csekély mennyiségű készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A városi tulajdonban lévő cég szakemberei az alábbiakat javasolják a fenti dátumokra:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A földi kémiai kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
Szeged365.hu olvasói fotó Krisztától, hétfő estéről… köszönjük!

Forrás: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb