Szegedi Arcok

Az ikon, aki Szegedről választott feleséget – exkluzív Szeged365 portré az ország Győrfi Páljával

Győrfi Pál a magyar ikon, nincs mese! Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az elmúlt húsz évben kemény, kitartó és alázatos munkával mérhetetlen sok elismerést, tiszteletet és szeretetet zsebelt be. Hivatása, tudása és véleménye eddig is nagyon sok esetben és sokat számított, a koronavírus-járvány azonban még meghatározóbbá tette mindezt. Ennek köszönhetően a Szegedhez több szálon is kötődő egészségszakértő és kommunikációs szakember a mögöttünk álló hónapokban Magyarország egyik legmeghatározóbb közéleti arcává vált.

Fotó: jezsuitakiado.hu

Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjéről pillanatok alatt született meg számtalan mém, montázs, összevágott, vicces videó és szórakoztató idézet, amely hirtelen és gyorsan ellepte az internetet, a közösségi tereket, emellett pedig akarva-akaratlanul bekúszott az otthonainkba, a lépcsőházakba, a liftekbe, az üzletekbe és gyakorlatilag mindenhova, ahova csak tudott.

A kisgyermekek életében egy fajta mesefigura, a fiatalok számára egy különleges egyéniség, az idősek szemében pedig példakép vált belőle. Ő pedig ezt egyáltalán nem bánja, sőt, élvezi. Pont úgy, mint a hivatását. Az emberek szeretete és odafigyelése megerősíti és motiválja.

A magyar kormány által meghozott intézkedések és a kampány, amely az állampolgárokat a megfelelő védekezésre kívánta ösztönözni elmondása szerint sikeres volt. Ez jól látszik a statisztikai adatokból is. Véleménye szerint az európai országok között Magyarország kiemelkedően jól szerepelt a pandémiával szemben. Ez azonban nem csak a jó és időben meghozott döntéseknek, hanem az egészségügyben dolgozók felkészültségének és helytállásának, nem utolsósorban pedig a lakosságnak köszönhető, akik hallgattak a szakemberekre és betartották a szabályokat állítja Győrfi Pál.

Fotó: blikk.hu

Azt viszont, hogy a második hullám eléri-e az országot és, ha igen, akkor az nagyobb vagy ugyanekkora mértékben történik-e majd természetesen ő sem tudott pontos választ adni. Egy valamit azonban kijelentett: a vírus még most is köztünk van.

És, hogy miért szereti az ország egyik legikonikusabb alakja annyira Szegedet?

Azért, mert élete párja szegedi születésű. Gyakran és örömmel jönnek hát a Napfény Városába. Győrfi Pál szerint Szeged egy szerethető, zsongó, pezsgő hely, ahol jó látni a sok, lelkes fiatalt és ahol nem csak kikapcsolódni és szórakozni, barátokkal és családtagokkal találkozni jó, hanem előadást tartani vagy szakmai témáról beszélgetni is feltöltődést jelent a számára.

Fotó: Győrfi Pál hivatalos Facebook oldala
Fotó: Győrfi Pál hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb