Közélet

Napi összefoglaló: Orbán Viktor szerint nem éri meg kockáztatni, új gazdasági stratégia a Dél-Alföldön, Joób Márton házát lefoglalta a NAV

Orbán Viktor szerint nem éri meg kockáztatni és enyhíteni az életben lévő intézkedéseken, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a koronavírus ne terjedjen. Új gazdasági stratégia veszi kezdetét a Dél-Alföldön. Egyetem lett a szegedi Gál Ferenc Főiskolából és három új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt a megyében.

ORBÁN VIKTOR: NEM ÉRI MEG KOCKÁZTATNI

Jelenleg jól van beállítva a koronavírus-járvány elleni védekezés szintje, és minden változtatás kockázatot jelentene, ezért “ne kockáztassunk, minden maradjon úgy, ahogy van” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

ÚJ GAZDASÁGI STRATÉGIA VESZI KEZDETÉT A DÉL-ALFÖLDÖN

Végre beindulhat a régió gazdasági motorja: a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Nemesi Pál a stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárt, Nagy Balázst látta vendégül pénteken délelőtt a Napfény Városában. A találkozó apropója egy a Dél-Alföldre irányuló, gazdasági stratégia kiépítésének egyeztetése volt. Az eseményen Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester és Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter is részt vett.

EGYETEM LETT A SZEGEDI GÁL FERENC FŐISKOLÁBÓL

Élénk nemzetközi kapcsolatokat épített ki az elmúlt években a szegedi Gál Ferenc Főiskola, de a szakmai utak elmaradtak a koronavírus által okozott járványhelyzetben. Maradtak a kutatási együttműködések, amiket viszont külön is erősített az a jó hír, hogy augusztustól már egyetemként működik tovább az intézmény, és ha lesz rá lehetőség, új lendületet kaphat a hallgatói és oktatói mobilitás is.

3 ÚJ FERTŐZÖTT VAN A MEGYÉBEN

21 fővel emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma országosan, hárommal Csongrád-Csanád megyében. A járvány kitörése óta 4505 magyar kapta el a betegséget, jó hír, hogy nincs újabb elhunyt, így az áldozatok száma változatlanul 596 fő.

JOÓB MÁRTON HÁZÁT ÉS CÉGÉT LEFOGLALTA A NAV

Joób Márton családi házát és cégét is zár alá vette a NAV – írja az Átlátszó.hu, akik egy, az ügyre rálátó forrásra hivatkozva hozzá teszik: a szegedi képviselőt családja szeme láttára bilincselték meg. A NAV a politikus elfogása előtt egy nappal vette zár alá a férfi cégét.

440 KÉPZÉST HIRDET A PÓTFELVÉTELIN AZ SZTE

A Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit 2020-ban, alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken, államilag finanszírozott és költségtérítéses helyekre. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2020. augusztus 9-ig regisztrálhatnak az SZTE képzéseire.

MEGNYITJA KAPUIT A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ

Szeptemberben ismét megnyitja kapuit a közönség előtt a Szegedi Nemzeti Színház, augusztus 10-től pedig a jegyiroda munkatársai is várják a jegyvásárlókat, illetve azokat a nézőket, akiknek a veszélyhelyzet miatt elmaradt előadásokra volt megváltott jegyük. A pótlásokkal kapcsolatos információk a jegyiroda nyitását követően a szinhaz.szeged.hu weboldalon is elérhetőek lesznek.

MEGHOZTUK SZEGED LEGNÉPSZERŰBB EMLÉKMŰVEIT

Kitört a hétvége, tombol a kánikula, ha a szokásos kimegyek a strandra plusz legurítok egy sört kombó helyett egy kult-kalandozást választanál, segítünk: íme Szeged 10 legnépszerűbb emlékműve, melyeket Te sem hagyhatsz ki egy romantikus nyár esti séta keretein belül!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb