Mindenmás

Napi pakk, szombat: szevasz, augusztus! Szeged, strandidő, szabadtéri mozi

Van stílusa a jó öreg augusztusnak, erős antréval érkezik: strandidő és orbitálisan sok program kíséretében veszi kezdetét a nyár utolsó hónapja a Napfény Városában. Kitört a hétvége, hajrá Szeged!

A MAI NÉVNAPOSOK

Boglárka, Pálma, Gusztáv, Zsófia, Alfonz, Fodor, Péter – Rátok koccintunk majd szombat este!

MA VAN A SZOPTATÁS VILÁGNAPJA

28 éve ünnepeljük az Anyatejes Táplálás Világnapját, más néven a Szoptatás Világnapját. A legtöbb országban, így Magyarországon is egyre kevesebb nő szoptatja gyermekét – ezért is indította el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálására. Az anyatejben ugyanis olyan, semmivel sem pótolható anyagok találhatók, amelyek védettséget nyújtanak a csecsemőnek a mindenütt jelen lévő fertőzésekkel szemben.

MA SZÜLETTEK

  • 201 éve született Herman Melville amerikai író, a “Moby Dick” szerzője
  • 90 éve született Grósz Károly politikus, aki 1987-1988-ban Magyarország miniszterelnöke volt
  • 84 éves Yves Saint-Laurent algériai születésű divattervező
  • 76 éve született Andy Vajna, hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, a Terminator producere

28 FOK ÉS EGY IMÁDNI VALÓ NYÁRI NAP SZEGEDEN

Igazi strandidő lesz ma, egy fokkal elviselhetőbb verzióban, mint július utolsó napjaiban: a napi csúcs 28 fok körül alakul Szegeden, csapadékra és fronthatásra nem kell számítanunk. A kánikula keddig tart, a hétfői 32 fokos melegrekordot követően hidegfront és lehűlés jön majd: szerdán már csak 15-14 fokot és záporokat – zivatarokat jósolnak Csongrád-Csanád megyére.

A Köpönyeg.hu egy hetes előrejelzése:

MA SEM FOGUNK UNATKOZNI SZEGEDEN

Fesztivál-stop ide vagy oda, annyi minden lesz ma a Napfény Városában, hogy egy mini-programajánlót belecsempésztünk a Napi Pakkunkba. A Huszár Mátyás rakpart vasárnap éjfélig ismét lezárva, itt némi zenebona és környezettudatos programok várják az ember fiát:

Ha csíped a rockabilly-t, atom hírünk van: ma este a Vaszy Viktor téren (ahol a Belvárosi Mozi is van) Egri Peti, a Mystery Gang frontembere nyom egy “one man boogie” – t:

…és lassan már nincs is hétvége Szegeden szabadtéri mozi nélkül, a helyszín ezúttal is a Fűtőház utca, jön az Üvegtigris! Anyámmal lakok, macskát tartok, babettával járok és én ne legyek kemény?

…és még egy, a végére: ha szereted a virágokat (vagy csak szeretnél bevágódni a kedvesednél / feleségednél / csajodnál / titkos szeretődnél stb), irány a XIII. Lótusz Napok a Füvészkertben! Khm, nem a brit sportkocsigyártóról van szó:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb