Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a fertőzöttek száma a megyében, elmaradnak 2020-ban a magyar zenés, táncos fesztiválok

Az elmúlt 24 órában 19-el nőtt a fertőzöttek száma az országban, ebből egy személyt a megyében regisztráltak. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: elmaradnak 2020-ban a zenés, táncos fesztiválok Magyarországon, letartóztatták Joób Mártont és tovább folyik a harc a szúnyogok ellen a Napfény Városában.

EGGYEL NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

19 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4484 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében egyetlen új esetet regisztráltak. Nincs újabb áldozat, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3346-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 542 fő.

NEM SZÜLETETT DÖNTÉS A SZEVIÉP-ÜGYBEN

Mégsem született ma döntés SZEVIÉP-ügyben: a Pécsi Ítélőtábla visszadobta másodfokra a csődbüntett miatt indított, egy évtizede zajló ügyet. Az egyik elsőrendű vádlott O. József nemrég bekövetkezett halála miatt az első és másodfokú ítéletet is hatályon kívül helyezték, P. László és B. Sándor ügyében pedig új eljárásra kötelezték a másodfokú bíróságot.

NORMÁL RENDBEN VESZI KEZDETÉT A TANÉV SZEPTEMBERBEN

“A cél az, hogy szeptember 1-jével az iskolák rendes tanulmányi rendben kezdhessék meg működésüket” – jelentette ki Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. A kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne.

LETARTÓZTATTÁK JOÓB MÁRTONT

Ma délelőtt írtuk: a Kecskeméti Járásbíróság dönt Joób Márton letartóztatásáról – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségtől. Öt éven keresztül, fiktív számlázással csaknem 250 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek a szegedi képviselő és 7 társa, információink szerint akár 20 évet is kaphatnak.

LEMONDOTT JOÓB MÁRTON ÉDESAPJA

“Joób István a napokban a kialakult helyzetre való tekintettel kérte a nyugdíjazását” – nyilatkozta Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Hit Rádióban csütörtökön. Joób István évtizedeken keresztül volt a Hit Gyülekezete szegedi vezetője.

ÚJRA FOLYIK A HARC A SZÚNYOG ELLEN SZEGEDEN

Kezd ez olyan lenni, mint egy igazi háború: újabb frontok nyílnak meg, újabb résztvevők szállnak be a csatározásba. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. közleményben jelentette be: augusztus 3-tól újra elkezdi a gyérítést, ezúttal földön és levegőben, együtt!

ELMARAD A SZEGEDI FESZTIVÁLOK TÖBBSÉGE, NÉHÁNY KÉPEZ CSAK KIVÉTELT

Augusztus 15. után sem mehetnek az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvények – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtök délelőtti kormányinfón. Ez azt jelenti, hogy az idén nem lesz SZIN, Bortér, Deja Vu Fesztivál, Nemzetközi Tiszai Halfesztivál és Chili Weekend sem Szegeden.

A Szegedi Repülőnapok és Légiparádé úgy fest, túlélte a Gulyás Gergely által bejelentetteket: sem a SZIA néven pörgő repülőnapok, sem a hőlégballon kupa nem marad el 2020-ban a Napfény Városában! A friss intézkedések egyik eseményt sem lehetetlenítik el, erősítette meg lapunknak Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé főszervezője.

KEZDETÉT VESZI A SZEGED-CSANÁD GA ÚJ SZEZONJA

Augusztus 2-án, vasárnap kezdetét veszi a 2020/21-es NB II-es labdarúgó bajnoki sorozat, a Merkantil Bank Liga. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia az első fordulóban a Békéscsaba együttesét fogadja hazai pályán, ismertette csütörtök délelőtt Dr. Dobos Barna, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezető edzője.

MEGÖRÖKÍTETTÜK A 121. SZEGEDI EVEZŐS OB ELSŐ NAPJÁT

Csütörtökön reggel elstartolt a 121. Evezős Országos Bajnokság a Maty-éren. A versenyen az elkövetkezendő négy napban a Szegedi Vízisport Egyesület, valamint a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesület méretteti meg magát. Mi pedig már az első nap legcsodásabb pillanatait megmutatjuk neked.

TE MIT GONDOLSZ MILYEN LESZ A VÁROS 30 ÉV MÚLVA?

Uniós forrásból új, szemléletformáló kampányt indított a szegedi önkormányzat. A projekt célja a városban élők figyelmének felhívása a környezettudatosabb életmódra. A kezdeményezés célja, – amely egyébként online fut egy weboldalon – nem más, mint, hogy mi, szegediek rádöbbenjünk arra, hogy a város mivé válhat 2050-re, ha nem kezdünk el sokkal tudatosabb életet élni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb