Blog

Ha elváltál mássá is válsz! – Életerő válás után 1. rész

Mi a szösz? Igen, meg nem. Jobbára megint te leszel, csak tudatosabb és sérültebb kiadásban. A sérült szó nem a fejedben lévő dolgokra utal. Könnyen megkapja az ember ezt a jelzőt egy türelmetlen és nem igazi társpótléktól, pedig….Szóval maradjunk a tárgynál, a sérült a lelkedre utal. Lehetsz férfi vagy nő, de az biztos, hogy csalódtál az életről szóló mesédben és abban, akitől vártad, hogy ez a mese valóságos lesz és soha nem ér véget.

Remélhetőleg a tudatosabb rész is igaz lesz rád idővel, ha már abbahagytad a lelki földön csúszást. Rájössz, hogy ehhez a kevésbé happy endhez ketten kellettetek. Nem, nem csak ő volt a hibás. Te is. Minimum hagytad, hogy hülyeségbe torkoljon az elrebegett igened. Ne szépítsünk, az megint tévútra visz. 

Amikor lassan elfogadod az új felállást, akkor még elég nagy erővel törhet rád az az életérzés is, hogy akkor most innét kell felállni? Szóval, ha mindenen túljutottál és vágysz még a földi jóra, ne add fel, de mivel valószínűleg nem vagy már húsz éves, lesz egy-két kritériumod a párkeresés kapcsán, de a másiknak is. ÉS MÉG ÍGY SEM LEHETETLEN!

Először is, ne a másik feled megtalálásától várd a menekvést! Persze van olyan, akinek az az életreceptje, hogy csak egy gazdag férfi oldhatja meg a nő életét. Egyszer én is megkaptam egy naggggyon jól szituált feleségtől, mikor megtudta, hogy elváltam és még csak nem is rózsás a helyzetem, hogy „akkor gyorsan keress egy férfit a problémádra!”  No, de én meg már jól tudom, hogy az megint egy mese lesz. Ráadásul rövid. Felvázoljam? Tinder, Facebook és bulik. Aztán egy csilli-villi élet sugarai vetődnek rád, persze csak akkor, ha elég kedves vagy és nyitott, hiszen zsákbamacskát mégsem vehet egy ilyen jól szituált figura. Szóval, te odaadtad mindenedet és ezért legjobb esetben megvacsiztattak, kivételesen szerencsés vagy egy wellness hétvégével, de hallottam nyaralásról is, igaz, a reptéren volt az első randi, aztán meg 10 nap gyömösz-party a bungalóban.HA-HA-HA, majd vissza a saját élethez…bocs családhoz, feleséghez. JAJJJJ!!! (Nagyon nagy kalapemelés a kivételeknek, akik, mint tudjuk, csak erősítik a szabályt.) Szóval, kell ez neked? Egy saláta vagy egy napozás ára vagy? Akkor ne is olvass tovább, ez nem a te oldalad vagy tarts nagymosást az agyadban! MOST! 

Ebben az új szakaszban Te vagy a fontos és végre a főszereplő. Ha vannak gyerekeid, akkor is szükséged lesz egy kis énidőre. Ki vagy te és mit akarsz? Most már bogozd ki és ne add alább! Akkor se, ha ez valakinek nem tetszik! Meg tudod csinálni. Nehéz, de te döntesz és ez már szabadság. A lehetőségeidet azért ne gondold túl, csak egy lépésnyivel, mert az még ösztönöz. A nagy álmodhoz pedig kis lépésekben közelíts, mert így mindig lesz sikerélményed. Nekem eleinte az is kihívás volt, hogy hogyan tudom hangulatossá tenni az új otthonunkat a majdnem semmiből. Tudod, kinek mi maradt és miért kell újra nekilendülnie. 

Új emberek és helyzetek kerülnek az életedbe. Ne lepődj meg a nyíltan ajánlattevőkön sem, nem kell keresni bennük az élet értelmét és a „nincsenek véletlenek” spiritualitását. Ők inkább a nagy számok törvényében és a könnyű préda elvében hisznek, Ki akar ilyen címkét?! Különben is, kicsi ez a város az ilyen kalandokhoz. HA-HA-HA. Itt szeretném megsúgni hát a női lét egyik legfontosabb szabályát, amit igazából egy szóval szoktam érzékeltetni. IMIDZSÉPÍTÉS. Bár a XXI. században élünk, egy kacér nőre hamarabb kerülnek negatív jelzők, mint egy háromszor annyit élvezkedő (szó szerint) pasira. Ez van. Nem érdemes ellene ágálni, csak tudatosan és okosan kell élni a társadalom keretei között.

Minden helyzet hozhat új tapasztalásokat. Egyedülálló nőként, ha hiszed, ha nem, más megítélés alá esel. Könnyen féltékeny feleségek és vágyakozó férjek között találhatod magad akkor is, ha semmit sem tettél még, ami alapot adna az ő félelmeiknek vagy gondolataiknak. Javaslom, mindig a feleségekkel beszélgess egy társaságban, ha fontos neked az adott közeg.

A lényeg azonban az életed újraépítése. Képes vagy rá, még ha a lelked ezer darabra szakadt is és úgy érzed, a családról benned élő képet sosem tudod már összerakni. Nem szoktam mellébeszélni, így csak azt mondhatom, hogy ugyanazt a képet tényleg nem lehet összehozni, de elengedni igen, hogy újat kreálhass. Mikor tudod elengedni? Szerintem akkor, ha lesz egy következő lépcsőfok vagy út az életedben, amire rá tudsz lépni és előre figyelni, nem pedig visszafelé kacsingatni. Ezért nem tétlenkedhetsz és topoghatsz tovább! Kell az az új cél, munka, hobby, szenvedély, ami energiát ad, fellelkesít és mosolyt csal az arcodra. Az igazi, a következő, pedig pont így kerülhet eléd. A valós világban, a szeretett közegedben, a kikapcsolódást nyújtó tevékenységed révén vagy, csak mert jobb a kisugárzásod és meg mer majd szólítani. Kedves Férfiak! Ugye könnyebb egy mosolygós nőhöz közelíteni, mint egy szomorú szeműhöz? Szóval hagyjuk a randi app-okat! Nagyon kis hatékonysággal hozzák meg a nagy őt.

Tudom nehéz és kusza időszak ez, de vannak sorstársak, meg én és így könnyebb lesz az út. Persze néha napján azért rakd be a kedvenc számod és önts egy jó pohár bort, az terápiásan kilazít majd. 

Folytatom…

Kép: Jack Vettriano

Komlódi Gabriella

Blabla Baba blog

Elérhetőségek:

Blog:  http://blablababa.blog.hu/

Facebook: Blabla Baba

Instagram: https://www.instagram.com/blablababa.blog.hu/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb