Közélet

Napi összefoglaló: Olasz Anna volt a leggyorsabb vízitündér a Balaton-átúszáson, Romániában durvul a helyzet

Szombat, egy élmény volt Veled! Egy izmos szegedi sikert tudhatunk magunk mögött, Olasz Anna ismét megmutatta, az esemény ezúttal a 38. Lidl Balaton-átúszás volt, köszönjük Neked a dicsőséget! A napi összefoglalónkban (sajnos) van egy kis járványhelyzet-jelentés, nomeg egy színpompás fotóriport a Szegedi Füvészkertből.

KEZDJÜK EGY BOMBAJÓ HÍRREL: OLASZ ANNA VOLT A LEGJOBB NŐI INDULÓ AZ IDEI BALATON-ÁTÚSZÁSON

Ismét megmutattuk: a szegedi Olasz Anna érte el a legjobb női eredményt a 38. Lidl Balaton-átúszáson. A 23 éves világbajnok úszó Rasovszky Kristóf a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot új csúccsal, kereken 57 perc alatt teljesítette. Szívből gratulálunk, szép volt, Anna!

Eredmények és a szegedi úszónő gondolatai az alábbi cikkünkben:

JÁRVÁNYHELYZET, AKTUÁL

Elhunyt egy 50 éves krónikus beteg férfi, és huszoneggyel, 4526-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel. Csongrád-Csanád megyében egyetlen új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

A helyzet koránt sem ilyen “rózsás” a keleti szomszédban: Romániában 1200 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában (viszonyításképp: nálunk 21-et).

EGY CSIPETNYI TÁVOL-KELET A FÜVÉSZKERTBEN

Ha szereted a távol-kelet hangulatát plusz úgy érzed, a heti hajtás után rád fé egy kis nyugi, ez a cikk Neked készült. Virágzik az indiai lótusz a füvészkertben, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődtek a 2020-as Lótusz Napok. Szombat délelőtt és délután már teljes volt a távol-keleti hangulat, megspékelve jógával, tűzzsonglőr show-val, meditációval és Wing Tsun Kung-Fuval.

Klassz rendezvény lett, pacsi a szervezőknek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb