Mindenmás

Koncertstop ide vagy oda, megtartják az Apostol arénakoncertjét

Megtaláltuk a járvány terjedésének ellenszerét: úgy hívják, hogy Apostol Együttes. Hogy miért is? A Broadway Jegyiroda közleménye szerint 2020. augusztus 28-án a Papp László Budapest Sportarénában mégis megrendezik az Apostol 50 koncertet, ráadásul létszámkorlátozás nélkül. Mindenki kiakadt. Mindenki, is…

A kormány szerdán meghozott, csütörtökön bejelentett döntése értelmében augusztus 15. után sem mehetnek az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvények – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a héten. Ez azt jelenti, hogy Szegeden az idén nem lesz SZIN, Bortér, Deja Vu Fesztivál, Nemzetközi Tiszai Halfesztivál és Chili Weekend sem.

ÜLTETETT NÉZŐTÉRREL MEHET A BULI?

Az Apostol 50 szervezőit a döntés látszólag nem nagyon izgatja, sőt, a közleményükben még meg is indokolják a dolgot: “A hatályban lévő jogszabályok értelmében, a 2020. augusztus 28-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Apostol 50 koncert, létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel ez az esemény, olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik.”

Khm, tehát: ha ülünk (mocsok sokan, egy rakáson egy arénában) akkor nem terjed úgy a vírus, mintha állnánk?

A Broadway Jegyiroda hangsúlyozza, hogy a(z egyébként 12.500 néző befogadására alkalmas) helyszínen kiemelten ügyelnek majd a higiéniára, rendszeresen fertőtlenítik majd a felületeket, a biztonságiakon maszk lesz, és kézfertőtlenítőket tesznek majd a bejárathoz. A szervezők arra kérik a közönséget, hogy viseljenek maszkot, ám ez nem kötelező, illetve a könyökhajlatba tüsszentésre és a távolságtartásra is felhívják a figyelmet.

KIAKADT A FÉL ORSZÁG

A közlemény után irtó kemény kommenteket kaptak a szervezők, idézünk párat:

“Akkor kirakunk 1000 széket egy szabadtéri fesztiválon és mehet? Kizárt dolog, hogy van ilyen törvény, nem fogják engedni zárt térben.” – írja az egyik ismert szegedi DJ.

“Nem úgy van hogy a vírus leginkább a 65 felettiekre veszélyes? Mégis mekkora az átlag életkor egy ilyen koncerten? Ez kérem terrorizmus így!” – jegyezte meg egy szintén szegedi felhasználó.

Egy hölgy pedig az idősekért aggódott: “Ha nem a veszélyeztetett korosztály lenne a közönség 99 %-a, még meg is lehetne érteni ezt a döntést.
Remélem a józan ész győz és megváltoztatják ezt a felelőtlen döntést! Vagy legalább biztosítsák a jegyvisszaváltás lehetőségét annak, aki ilyen feltételek mellett nem szeretne részt venni az eseményen.”

A kormány döntése értelmében augusztus 15. után sem lehet ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket tartani, ám arra, hogy az ültetett koncertekre nem vonatkozik a szabály, sehol sem hívták fel a figyelmet (mi sem találtuk nyomát hivatalos forrásokban, sőt, az általunk megkérdezett kormányközeli ismerősök sem tudtak ilyesmiről), ám a közlemény alapján a Broadway, úgy tűnik, biztos abban, hogy átmegy a koncert a rendszeren.

Kb. ilyen arccal várjuk, hogy mi sül ki ebből az egészből:

A szervezőket a cikk megírásának pillanatában megkerestük a kérdéseinkkel, őszintén kíváncsiak vagyunk rá, hol találták meg a kiskaput a rendszerben. Ha már itt tartunk, mit szólnátok augusztusban egy szigorúan csendes-ülős…

  • …Szegedi Ifjúsági Napokhoz (pokrócon ülve, egyszer sem felállva a Partfürdő gyepéről)?
  • …Deja Vu Fesztiválhoz (műanyagszéken csápolva a Cascada-ra)?
  • …RakpartFeszthez (a rakpart betonján ülve sörözgetve)?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb