Kikapcs

Lefújva a 2020-as SZIN, augusztus 15. után sem lehetnek nagyrendezvények!

Augusztus 15. után sem mehetnek az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvények – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtök délelőtti kormányinfón. Ez azt jelenti, hogy az idén nem lesz SZIN, Bortér, Deja Vu Fesztivál, Nemzetközi Tiszai Halfesztivál és Chili Weekend sem Szegeden.

“Nehéz napunk volt, este fél 11-ig ülésezett a kormány” – kezdte Gulyás Gergely, aki gyorsan a lényegre tért a mai kormányinfón:

  • Augusztus 15. után sem mehetnek az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvények
  • Szeptember elején elindul a tanév, a normál rendszerben (tehát nem otthonról)

Az elmúlt hónapok a zenész szakmát nehéz helyzetbe hozták, magyarázta a miniszterelnökséget vezető miniszter, ezért a kormány 5.3 milliárd Ft-ot különít el a zenészek támogatására, egy speckó garázskoncert-sorozat formájában.

FRISSÍTVE: KÖRKAPCSOLÁS A SZEGEDI FESZTIVÁLSZERVEZŐK KÖZÖTT

Nem marad el minden: körbehívtuk a SZIN, a Deja Vu Fesztivál, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a Gerilla Gourmet, a Chili Weekend és a Kamionos Találkozó szervezőit, a listából két esemény (ha nem is úgy, ahogy tervezték) de túlél(het)i a döntést.

Vettél jegyet a SZIN-re? Kíváncsi vagy rá, mit tudsz tenni?

Katt a cikkünkre:

FRISSÍTVE 2.0.: A SZEGEDI REPÜLÜNAPOK IS TÚLÉLTE A MA BEJELENTETT KORMÁNYZATI DÖNTÉST

A Szegedi Repülőnapok és Légiparádé úgy fest, túlélte a Gulyás Gergely által bejelentetteket: sem a SZIA néven pörgő repülőnapok, sem a hőlégballon kupa nem marad el 2020-ban a Napfény Városában! A friss intézkedések egyik eseményt sem lehetetlenítik el, erősítette meg lapunknak Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé főszervezője:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb