Sport

Nem jól, de kedvezően alakultak az eredmények szegedi szempontból a vízilabda magyar kupában

Az első forduló után a második rundot is hazai medencében játszotta a Szeged a Benu Férfi Vízilabda Magyar Kupában. Kiss Csabáék két vereséggel, de így is a második helyen zárták a vasárnapot a csoportmérkőzések második fordulójában.

A szombati, Kaposvár elleni győzelem után délelőtt az alaposan megerősödött A-Híd Vasas Plaket ellen ugrottak vízbe a szegedi pólósok. Szabó Zoltán több fiatal játékosnak is lehetőséget adott, a kaput a 18 éves Katona védte, de a keret tagja volt az egyaránt első felnőtt gólját szerző Szporny és a mindössze 17 éves Tanács Patrik is.

Pihenőt kapott viszont Kiss Csaba és Boros Tamás is, ami alaposan rányomta a bélyegét a védekezésre. A Vasas ellenállhatatlanul kezdett, az első negyedet követően már 0-5 állt az eredményjelzőn, a különbség pedig folyamatosan nőtt. A vége 7-19, nem ide.

Szegedi VE – A-Híd Vasas Plaket 7 -19 (0-5, 4-6, 2-6, 1-2)

Gólszerzők: Farkas Kristóf (2), Somlai Tamás (2), Baj Marcell, Szporny Armand, Tanács Patrik, ill. Bátori (4), Bóbis (4), Randelovic (4), Simon (2), Brguljan (2), Bedő, Szatmári, Vadovics

A folytatás kiélezett csatát hozott a szintén jó erőkből álló PannErgy Miskolc ellen. Az első negyedet most is gyengébben kezdte a Szeged, ha a kezdő 8 percet nem 5-1-gyel zárják a Tisza-partiak, akár máshogy is alakulhatott volna a vége, mert hiába zárkóztak Borosék, a végén 3 gólt megtartottak az előnyükből a miskolciak. A Kaposvár szombati legyőzésével 3 pontot visznek magukkal a szegediek a következő körbe.

PannErgy Miskolc – Szegedi VE 11-8 (5-1, 3-2, 2-3, 1-2)

Gólszerzők: Vismeg Zsombor (3), Hornyák (2), Biros Barnabás (2), Fried (2), Berki, Vismeg Botond, ill. Boros (4), Palotás (2), Horváth, Baj.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb