Sport

Hajszálon múlt a csúcsdöntés a Balaton-átúszáson: exkluzív Szeged365 interjú Olasz Annával

Alig több mint fél perccel maradt le Risztov Éva 2016-os csúcsától Olasz Anna a szombati Balaton-átúszáson. A szegedi úszó kiválóság 1:01:37 órás eredményével így is a legjobb helyen ért célba a női mezőnyben.

A koronavírus-járvány alaposan felborította a nyíltvízi úszók egész éves programját: márciusban már kiderült, hogy elhalasztják a tokiói ötkarikás játékokat, így az olimpiára nem készülnek a szegedi hosszútávúszók, de nyíltvízi versenyből is kevés volt idén.

“Márciustól próbáltuk menteni a szezont, szerencsére a Magyar Úszó Szövetség szervezett medencés versenyeket, a Balaton-átúszás azért volt fontos, mert február óta az egyetlen nyíltvízi megmérettetés volt az évben.” – összegezte az úszónő.

Jól teljesítettek az átúszáson is a profi sportolók, de az időjárás szeszélye közbeszólt. A felerősödő szél miatt keltett hullámok alaposan próbára tették Annát is.

“Azt gondolom, nem rajtam múlt a csúcsdöntés. A körülmények amiatt nem voltak tökéletesek, hogy az első 25 percben nagyon erősen hullámzott a víz, ez ellenünk dolgozott, de épp ez a nyílt víznek a szépsége, hogy abszolút kiszámíthatatlanná teszi a versenyt” – ecsetelte Olasz Anna.

Idén már csak medencés versenyeken száll vízbe a szegedi úszó, akinek most két hét pihenő következik, de augusztus közepétől újra munkába kell állnia, mert kezdődik a felkészülés a jövő évi, elhalasztott olimpiára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb