KikapcsSzegedi Arcok

Mégis lesz Nemzetközi Kamionos Country Találkozó Szegeden 2020-ban! Interjú Ágoston Attila főszervezővel

Mégis lesz Nemzetközi Kamionos Country Találkozó Szegeden! Az éppen 30. születésnapját ünneplő esemény nem tartozik a zenés-táncos mulatságok közé, ezért a múlt heti bejelentés ellenére szeptember 18-án, 19-én és 20-án megtartják a közkedvelt rendezvényt a Szikin – osztotta meg lapunkkal Ágoston Attila, főszervező.

A születésnapos esemény több különlegességgel is készül. Mint azt megtudtuk, közel 200-300 kamion mutatja majd meg magát, tulajdonosaik pedig mindeközben a legkülönbözőbb módon mérik majd össze erejüket. Az esemény részleteit a Szeged365.hu-nak a főszervező egy exkluzív mini-interjú keretében ismertette.

Sz365.: Hány ország képviselteti magát az idei évben a Nemzetközi Kamionos Country-n?

ÁA.: A koronavírus-járványra való tekintettel az idei évben valamennyivel kevesebb résztvevőre számítunk majd, mint, amennyi általában lenni szokott, ennek ellenére mégis azt mondhatom, hogy 5 ország már biztosan képviselteti majd magát az éppen 30. születésnapunkat ünneplő, három napos eseményen. Jelen lesz Szerbia, Románia, Hollandia, Németország és természetesen a rendezvényen résztvevők zömét magyar kamionosok teszik majd ki. Ez azt jelenti, hogy nagyjából olyan 2-300 kamion mutatja meg magát az érdeklődőknek.

Sz365.: Mit lehet tudni a versenyszámokról?

ÁA: A kamionosok tulajdonosai több versenyszámban is összemérhetik erejüket. Lesz egy terepen való ügyességi, egy kamionhúzó, egy kötélhúzó és szkander verseny. Emellett egy kispályás labdarúgó tornát is szervezünk és egy sörivó csatában is összecsaphatnak majd a résztvevők. A XXX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozón ugyanis nem csak a több száz lóerős és több tonnás gépjárművek szerelmesei szállhatnak harcba. Az eseményre mindenkit szeretettel várunk. Azok, akik mind a három napot velünk szeretnék tölteni azt ajánljuk, hogy foglaljanak szállást a helyszínen. A sziksósfürdői kamping részleg szeptember 18-án, 19-én és 20-án a kapacitásához mérten örömmel biztosít helyet az odalátogatóknak. Információim szerint egyébként a találkozó idejére már csak 50 férőhely maradt szabadon.

Ágoston Attila azt is elmondta, hogy a jó hangulatról egy Country zenekar és egy másik, szintén populáris együttes gondoskodik majd a megfelelő intézkedések és keretek között a járványhelyzetre való tekintettel. A főszervező zárásképp pedig ismertette: nem csak a különböző versenyszámokban próbálhatják ki magukat az esemény résztvevői, hanem kamion tesztelésre is lehetőség nyílik. Kiemelte: a versenyre való nevezés még tart, a jelentkezés e-mailben történik, az ezzel kapcsolatos infókat pedig ITT tekintheted meg.

Mi pedig végül, de nem utolsó sorban, hoztunk egy kis kedvcsinálót, íme a tavalyi év összefoglalója:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb