SportSzegedi Arcok

Már megint a szegediek: Olasz Anna érte el a legjobb női eredményt a Balaton-átúszáson!

Már megint a szegediek! A szegedi Olasz Anna érte el a legjobb női eredményt a 38. Lidl Balaton-átúszáson, míg a 23 éves világbajnok úszó Rasovszky Kristóf a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot új csúccsal, kereken 57 perc alatt teljesítette.

Csúcsdöntésre készült a szegedi Olasz Anna világbajnoki ezüstérmes nyílt vízi úszó a 38. Lidl Balaton-átúszáson, az 1:01.37 órás eredménnyel azonban 37 mp-el maradt el Risztov Éva 2016-os idejétől. „Sajnálom, hogy nem sikerült, de nem vagyok elégedetlen. Az elején és a közepén néha alig láttunk, akkora hullámok voltak, ez biztos, hogy legalább egy percet hozzáadott az időmhöz” – nyilatkozta Olasz Anna a Nemzeti Sportnak. Hozzátette: mivel idén alig volt versenyük, ezen a nyáron ez volt az egyetlen, próbálták kiélvezni minden pillanatát. Most két hét pihenő következik, majd augusztus közepén megkezdik a felkészülést a “remélhetőleg olimpiai szezonra”.

„Az elején elúsztam a többiektől, egyedül mentem az élen. Persze, ez nem volt szokatlan, hiszen a nyílt vízi versenyeken gyakran vagyok az élen. Érzésre jó volt az úszás, aztán a célba az is bebizonyosodott, hogy az iram is megfelelő volt: ez a kerek 57 perc jobb, mint amiről álmodtam. Örülök, hogy sikerült elérnem a célomat, így azért kicsit nyugodtabban, jobb érzésekkel megyek pihenőre” – nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf.

Rasovszky Kristóf és Olasz Anna a célban a 38. Lidl Balaton-átúszáson Balatonbogláron 2020. augusztus 1-jén. Fotó: MTI, Vasvári Tamás

Forrás: MTI, Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb