Kikapcs

Szeged365 fotóriport: dobtunk egy hátast az újjászületett Móra Ferenc Múzeumtól

Hamarosan megnyitja kapuit a megújult Móra Ferenc Múzeum: az utolsó simítások, finomítások folynak a kiállítóterekben. Máté Bence fotói, a természetvédő Móra Ferenc, Rózsa Sándor cellája, Gábor Áron rézágyúja és Munkácsy alkotásai is várni fogják a szegedieket.

Kezdjük a legfontosabbal, egy dátummal:

ÚJRANYITÁS: 2020. AUGUSZTUS 14.

A végéhez közeledik a szegedi múzeum felújítása. A kiállítótermekben az utolsó simításokat végzik, hogy minden készen álljon az augusztus 14-i újranyitásra.

MEGÚJULT A TERMÉSZETTUDOMÁNYI TÁRLAT

Igazi kiállítás-kavalkád várja majd az érdeklődőket: a megújult természettudományi tárlatot Máté Bence gyönyörű fotói egészítik ki, ahol egy virtuális patakba is besétálhatnak majd az érdeklődők.

A kiállításon hangsúlyosabb a Tisza, a legtöbb állatot újonnan szerezték be.

ÚJ TÁRLATOT KAPOTT A NÉVADÓ MÓRA FERENC

A természetvédő Móra Ferencet mutatja be egy igazán természetközeli, digitális játékokkal színesített tárlat, itt egy régi adósságát törleszti az intézmény Fogas Ottó igazgató szerint, most végre egy igazán extravagáns, trendi, de hagyományőrző tárlattal tiszteleghetnek a legendás író előtt.

“A projekt kurátora nem más, mint maga Móra Ferenc dédunokája, Vészits Andrea. A Kincskereső Kisködmönre alapozó kiállítás a mai fantasy világhoz illeszkedik, álomszerű lesz, gyakorlatilag Móra lelkébe repít bennünket” – magyarázta portálunknak a Móra Ferenc Múzeum első embere.

BEGURULT GÁBOR ÁRON RÉZÁGYÚJA

Két új időszaki tárlattal is készül a múzeum: az egyiken Gábor Áron rézágyúját és további 48-as ereklyéket láthatunk, például azt a pipát, melyet Deák Ferenc kapott ajándékba Széchenyi Istvántól.

A díszteremben Munkácsy Mihály Honfoglalás című festménye titkainak nyomába eredhetünk az eredeti vázlatok segítségével.

A gyakorlatilag újjászületett épületen és annak kiállításain az utolsó simításokat végzik, jövő pénteken már teljes pompájában vár bennünket a Móra Ferenc Múzeum.

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb