Kikapcs

Szeged365 Cinema: Farkasok nevelték (filmajánló)

Nem nagyvászonra, hanem a tévéképernyőkre (és monitorokra) érkezik szeptember elején Ridley Scott és Aaron Guzikowski thriller/horrorelemekkel teletűzdelt sci-fi szériája, a Raised by Wolves. A hamarosan induló sorozat első előzetese veszettül jól néz ki.

Húha. Ez volt az első szó, miután végignéztem az előzetest. Meg a második és a harmadik is. Az HBO Maxon szeptember 3-án induló sorozat olyan látványvilággal rendelkezik, ami nagyjátékfilmeket is leköröz, a televíziós műfajon belül tényleg csak a legnagyobbak érnek fel mellé.

A sztorit és úgy általában az egész ötletet Aaron Guzikowski szállítja, aki a Fogságban (Denis Villeneuve, 2013.) forgatókönyvét is tető alá hozta, mellette producerként bábáskodik a projekt felett Ridley Scott, aki a pilotot és a második részt rendezőként is jegyzi.

Az előzetes és az eddig kiszivárgott infók szerint lenyűgöző történet vár ránk olyan morális-társadalmi kérdésekkel, amelyek már régóta foglalkoztatják az emberiséget. A Földet elpusztítja egy háború, a túlélők pedig egy idegen, rejtélyes bolygón alapítanak kolóniákat. A telepeseket vallási különbségek szakítják több részre, ami komoly feladat elé állítja az új társadalmat. Ebben a világban két android, Apa és Anya neveli fel az embergyermekeket, és ebbe a felnövekvéstörténetbe szándékosan becsempészik a Három kismalac horrorisztikus történetét is.

A sorozatot különös hangulat lengi majd át, amely egyszerre horrorisztikus és felemelő, mert gyerekek felnövekvéstörténetét nézni mindig az. A Raised by Wolves szeptember 3-án érkezik az HBO Maxra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb