Kikapcs

A szegedi művészeké lesz a főszerep hétvégén a Huszár Mátyás Rakparton

Augusztus 15-én és 16-án Szeged legkiemelkedőbb művészei kapnak szerepet a Huszár Mátyás Rakparton a Szeged főutcája a Tisza programsorozat keretében. A jó hangulatról és a kultúrában gazdag programokról, amelyek mind a két nap 17:00 órakor kezdődnek a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Szimfónikus Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett ikonikus alakjai gondoskodnak.

A kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató hétvégén tehát fellép a Szegedi Szimfonikus Zenekar, akik laza klasszikusokat és könnyűzenei feldolgozásokat adnak majd elő.

A színpadi táncról és zenéről a Szegedi Nemzeti Színház tagjai beszélgetnek, akik mindemellett a legszebb opera, operett, sanzon és musical slágerekkel kápráztatják el a filmszínház szerelmeseit. Juronics Tamás a Szegedi Kortárs Balett vezetője pedig különböző kulisszatitkokat árul majd el a balett művészetéről.

Emellett a Rakpartra látogatók drámacsoportos játékokon, arcfestésen, egy interaktív néptánc mulatságon, sőt még egy mesebeli operett tánc bemutatón is részt vehetnek.

Ezen felül a szervezők ismét felállítanak majd egy Zöld Pontot, ahol a környezettudatosság legapróbb rejtelmeibe tekinthetnek be a szegediek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb