Szegedi Arcok

Energiaitallal hívják fel a figyelmet a fáradt vezetés veszélyeire a megyei rendőrök, interjú Vad Róberttel

Hétfőtől péntekig a Magyarországra belépő tehergépjármű sofőröket figyelmeztetik a veszélyekre a megyei rendőrök. A CSMRFK Balesetmegelőzési Bizottságának szervezésében tájékoztatást adnak a pihenés fontosságáról, és egy energiaitallal is megkínálják a vezetőket.

Magyarországon a halálos balesetek 2%-a fáradtságra vezethető vissza, emiatt is fontos, hogy az elkerülhető haláleseteket a minimálisra szorítsák. Ebben fontos lépés, hogy a rendőrök tájékoztatást nyújtanak a közlekedőknek az elalvás kockázatairól.

“Ezen a héten a Magyarországra lépő tehergépjármű-vezetőknek Röszkén és Nagylakon a fáradtság veszélyeire hívjuk fel a figyelmüket, és egy energiaitallal kínáljuk meg a sofőröket hétfőtől péntekig minden nap. Az extrém meleg is elnyomja az úton lévőket, az autópálya monotonságával együtt nem csoda, ha lankad a figyelem és dekoncentráltak leszünk” – emelte ki Vad Róbert, a CSMRFK Balesetmegelőzési Bizottságának titkára.

A szakember elmondása szerint ilyenkor a látótér beszűkül, döntésképtelenség alakulhat ki. Ha a tüneteket észleljük, álljunk meg, mozgassuk meg magunkat, de a legfontosabb az aktív pihenés és a megfelelő alvás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb