Kikapcs

Pénteken megnyitja kapuit a Móra Ferenc Múzeum, interjú Fogas Ottó igazgatóval

Augusztus 14-én sok-sok újdonsággal tárja ki kapuit a közgyűjtemény, az első hétvégén kedvezményes jegyárakkal és hosszabbított nyitva tartással várja a közönséget a közel két éven át megújuló Móra Ferenc Múzeum – ismertette a Szeged365.hu-val Fogas Ottó, igazgató.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Pénteken 15 órától már a látogatók is megcsodálhatják majd többek között Gábor Áron rézágyúját, ami mellett az épület tetején kialakított kilátóból csodálatos látvány nyílik Szeged belvárosára is, sőt, lesznek interaktív kiállítások és játékos természettudományi tárlat is Máté Bence fotóival, ahol egy virtuális patakba is besétálhatnak majd az érdeklődők, ismertette az intézményvezető, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepélyes nyitóceremónia csak 17 órától veszi kezdetét.

Mint azt Fogas Ottó lapunknak elmondta: megismerhetjük Munkácsy legendás festményének, a Honfoglalásnak a történetét, de részt vehetünk A zöld Móra című programon is, amely egy varázslatos irodalmi kiállítást tár elénk a természetszerető Móra Ferencről, mindezt különféle digitális eszközökkel és játékokkal karöltve. Mindemellett pedig a Várban megismerhetjük az egykori vár és az árvíz történetét, valamint Rózsa Sándor és a boszorkányok titkait is.

A Múzeumból augusztus 14-én 22 óráig nem küldenek ki senkit, sőt szombaton és vasárnap egyaránt 10 és 20 óra között látogathatják majd az érdeklődők és a kultúra iránt éhezők Szeged egyik legmodernebb épületét.

A munkálatokról a Szeged365.hu mindvégig részletesen beszámolt. Ezek alább olvashatók újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb