Kikapcs

Gasztro365: új-zélandi hátszín steak, füstölt-fokhagymás zellerpürével egyenesen az Alabárdosból

A Gasztro365 ezen a héten is egy nagyon vagány kis vendéglátóegységben kapott lehetőséget alkotni. A történelmi épületek közé ékelődött Alabárdos nemrég nyitotta meg kapuit újra a szegediek előtt, mi pedig már kaptunk is az alkalmon és a Rádió1 műsorvezetőjével, Molnár Balázzsal (közismertebb nevén MolnárBé) egy nagyon extra kis ebédet rittyentettünk össze náluk, nektek! Jöhet hát az új-zélandi hátszín steak, füstölt-fokhagymás zellerpürével?

Vasárnap 10:00, ne feledd!

ÚJ-ZÉLANDI HÁTSZÍN STEAK, FÜSTÖLT-FOKHAGYMÁS ZELLERPÜRÉVEL

És, hogy mit érdemes összekapni még ma ehhez a remekműhöz? Íme:

– új-zélandi hátszín
– füstölt fokhagyma
– zeller
– tejszín
– tótbab
– zöldborsó
– szeder
– liofilizált málna
– vaj

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Szeged egyik legismertebb és legközkedveltebb rádiós műsorvezetője MolnárBé, az Alabárdos séfjének Sobják Mátyásnak a kezei alá dolgozott.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Az Alabárdos a szegedi gasztronómia életben kijelenthetjük, hogy egy igazi, legendás név. A vendéglátóegység a belváros szívében elterülve nem is olyan rég vadonatúj arculattal és étlappal indította útjára ismét azt a bizonyos Alabárdos életérzést. Az új köntösbe öltözött fine dining vonalat képviselő étterem és borozó úgy tűnik bejön a szegedieknek. Azt azért persze bevallhatjuk: a jó dolgokra mindig fogékonyak vagyunk. Az apró, különleges, élményeket biztosító fogások mellett óriási hangsúlyt képez náluk a magyaros-hagyományos ételek elkészítése is. Sobják Mátyás, az egység konyhafőnöke már számos budapesti étteremben dolgozott és hosszú éveken át képezte magát. Az immár 12 éve szakácsként tevékenykedő mester azonban most a szegediek legnagyobb örömére jelenleg a város egyik ikonikus helyén készíti el a legvagányabb gasztro csodákat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb